Za Libiju i Maroko

Utakmica HŠK Zrinjski i AZ Alkmaara započela minutom šutnje

Krovna kuća europskog nogometa (UEFA) odlučila je da će zbog potresa sve reprezentativne i klupske utakmice od danas započinjati minutom šutnje.
Sport / Nogomet | 21. 09. 2023. u 18:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utakmica HŠK Zrinjski i AZ Alkmaara započela je minutom šutnje za Libiju i Maroko.

Krovna kuća europskog nogometa (UEFA) odlučila je da će zbog potresa sve reprezentativne i klupske utakmice od danas započinjati minutom šutnje.

Škotski sudac Don Robertson sudi povijesnu utakmicu. Robertson već godinama sudi u elitnom rangu škotskog nogometa, no ne sudi tako često u Europi. Asistirat će mu David Roome i Ross Macleod, dok je četvrti sudac Grant Irvine. 

Foto: Bljesak.info / HŠK Zrinjski 

Treneri jednog i drugog tima odabrali su počene postave za ovaj duel. Za Zrinjski od prve minute počinju: Marić, Ćorluka, Radić, Jakovljević, Memija, Ivančić, Balić, Čanađija, Ćuže, Bilbija, Tičinović.

Zanimljivo da je trener Plemića Krunoslav Renulić odlučio od prve minute dati šansu Andriji Baliću, dok su gosti u manje-više očekivanom sastavu.

Nimalo lak izazov je pred mostarkim Plemićima, no podrška s tribina neće izostati.

Foto: Bljesak.info / Navijači i zaštitari 

Podsjetimo, protivnika Plemića je odnedavno pojačao i četiri milijuna vrijedan Portugalac Alexandre Penetra. Trener Alkmaara Pascal Jansen kazao je kako je za ovu utakmicu ponovo analizirao onu protiv Tuzla Cityja kada je prošlog ljeta nizozemski klub prošao dalje s ukupnim rezultatom 5:0.

"Proučili smo opet tu utakmicu, kao što smo proučili Zrinjski. Svi komplimenti našem domaćinu, velika je stvar igrati skupine jednog europskog natjecanja i čestitam im", poručio je Pascal Jansen.

Medijima se ranije obratio i Krunoslav Rendulić koji je odao priznanje ekipi AZ Alkmaara, no nije krio visoke ambicije.

"To je momčad koja je trenutno na vrhu tablice, momčad koja ima kvalitete, koja je standardizirana i koja ima vrlo dobre pojedince. I ako si u toj ligi prvi, jasno je o kakvoj se kvaliteti radi, ali mi igramo doma i naše ambicije su jasne bez obzira protiv koga igramo tako da se nadam da ćemo pružiti kvalitetnu igru, dat ćemo sve od sebe i nadamo se da će to biti dovoljno za pobjedu", naveo je Rendulić. 

Kopirati
Drag cursor here to close