Bez Radovca na Borac

Utakmica generacije: Velež za prvo mjesto

U jednoj od najvažnijih utakmica sezone mostarski Velež u petak navečer dočekuje banjalučki Borac.
Sport / Nogomet | 29. 04. 2021. u 12:30 Bljesak/Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pred nogometašima Veleža u petak je veliki derbi protiv lidera domaćeg prvenstva Borca nakon kojeg bi, u slučaju pobjede, Rođeni mogli zasjesti na vrh ljestvice.

Veležov trener Feđa Dudić svjestan je značaja te utakmice te ističe kako se nada da će njegova momčad nastaviti s pobjedničkim nizom te da će protiv Banjalučana doći do četvrte uzastopne pobjede.

- Važnost utakmice je velika, pobjedom nad Borcem došli bi na prvo mjesto, barem na jedan dan, do utakmice Sarajeva i Željezničara. Bez obzira o kojem se sportu radi svi se uvijek trude i čine sve da bi bili prvi, pa tako i mi - izjavio je Dudić za Fenu.

Velež pruža odlične partije u proljetnom dijelu sezone i momčad je bez poraza u osam odigranih kola. Među pet prvenstvenih pobjeda u posljednja dva mjeseca je i ona nad Borcem u ožujku.

Video: Veležova pobjeda nad Borcem

Trener "Rođenih" prisjetio se tog susreta, kazavši kako je njegova momčad tada dominirala te izborila sigurnu pobjedu 2:0. No, po njegovim riječima, sutrašnja utakmica bit će potpuno drukčija.

- Borac od tada ima šest pobjeda u prvenstvu, prolazak u finale Kupa BiH i sigurno su puni samopouzdanja. Jako dobro su odigrali i na Koševu protiv Sarajeva, tako da nas sutra očekuje puno zahtjevnija utakmica i puno bolji protivnik i mi smo toga svjesni - naglasio je Dudić.

Ono što bi mogao biti problem za Dudića je izostanak Samira Radovca i Mehmeda Ćosića.

- Malo nas remete kartoni Radovca i Ćosića, a pogotovo Radovca koji je dirigent naše igre, a i puno znači u izgradnji našeg napada. Drago mi je da je Omar Pršeš zadnju utakmicu odigrao jako dobro, on ima neke slične karakteristike kao Radovac i sigurno da će u sutrašnjoj utakmici morati preuzeti odgovornost - kazao je Dudić.

Osim Radovca i Ćosića, koji za sutrašnju utakmicu ne konkuriraju zbog kartona, ekipa Veleža nema drugih problema s izostancima.

- Vratili su nam se Slaviša Radović i Obren Cvijanović, nisu još na sto posto fizičke spreme, tako da ćemo njihovu minutažu dozirati u narednim utakmicama, ali bitno je da su tu s nama i da konačno možemo na njih računati - kazao je trener Veleža.

Do kraja sezone ostalo je još šest kola, a Dudić ističe kako je i dalje primarni cilj plasman u Europu.

- Mislim da smo na dobrom putu, međutim još ništa nije gotovo. Do kraja prvenstva ostalo je još šest kola, 18 bodova je u igri i nadam se da ćemo uspjeti izboriti Europu, jer to nam je prvi i primarni cilj. Za sve ostalo, ako se ukaže prilika, iskoristit ćemo je, ali sigurno da ne stavljamo baš nikakav pritisak na ekipu što se tiče nekog većeg plasmana - poručio je Dudić.

Derbi Veleža i Borca igra se u petak, 30. travnja, od 20 sati na stadionu "Rođeni" u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close