Demonstracija sile

Velež tražio stranog suca, Savez im za Borac delegirao suca iz Prijedora

Predstojeće 28. kolo Premijer lige BIH bit će jedno od presudnih, jer se međusobno sastaju ekipe iz samoga vrha.
Sport / Nogomet | 28. 04. 2021. u 19:23 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 U ovom kolu Premijer lige igraju se tri velika derbija i sve tri utakmice imaju ogroman ulog. Budući da su ulozi postali preveliki, tako i pritisak sa svih strana ne jenjava, a najčešće su na udaru suci i oni koji ih delegiraju.

Pošto odnedavno Borac ima najjači lobi unutar Saveza, jer je "njihov" čovjek Vico Zeljković novi šef domaćeg nogometa, ostali klubovi se plaše da njih ne oštete kako bi se pomoglo Borcu.

Tako su u Veležu ogorčeni bili jer im je Aleksandar Njegomirović protiv Krupe dao treći žuti karton ponajboljem igraču Rođenih Samiru Radovcu koji će propustiti baš utakmicu protiv Borca.

Zbog toga su iz Veleža poslali službeni dopis NS-u BiH da za ovu utakmicu delegiraju strane suce, a oni bi snosili troškove njihovog dolaska.

 "S obzirom na važnost utakmice i na sva posljednja dešavanja vezanim za utakmice Premijer lige BiH, ovim putem vam dostavljamo zahtjev da za navedenu utakmicu budu delegirana strana službena lica, a sve u cilju regularnosti i zaštite integriteta takmičenja.

Sve dodatne troškove angažmana stranih službenih lica, FK Velež spreman je sam snositi”, piše u dopisu Veleža upućenom Savezu.

NS BiH / Raspored 28. kola

No, sudačko povjerenstvo ne samo da se na ovaj poziv oglušio nego je čak delegirao Zorana Grbića, suca iz 50tak kilometara udaljenog od Banja Luke Prijedora!

Hercegovački derbi tako je dobio nominalno najbolji bh. sudac Irfan Peljto, a sarajevski derbi sudi Haris Kaljanac.

Kopirati
Drag cursor here to close