Prijateljska utakmica

Uspješan početak na klupi Bayerna: Kovač debitirao preokretom protiv PSG-a!

Bayern je slavio na ICC turniru preokretom u 18 minuta, Buffon primio jedan gol u 66 minuta, zabio sin Georgea Weaha
Sport / Nogomet | 21. 07. 2018. u 18:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Niko Kovač debitirao je na klupi Bayerna - pobjedom nakon preokreta! U prijateljskoj utakmici u sklopu International Champions Cupu njemački prvak slavio je 3:1 protiv PSG-a.

A na golu parižana ponovno se našao novopristigli Buffon koji je tako nakon 17 godina u Juventusu postao 'jedinica' novog kluba.

Parižani su poveli u 31. minuti golom Timothyja Weaha koji je odigrao dupli pas s Rimaneom pa prevario Ulreicha. Zanimljivo, radi se o 18-godišnjem sinu Georgea Weaha, igrača protiv kojeg je Buffon upisao prve minute u karijeri!

Kovačeva momčad do preokreta je došla u 18 minuta drugog dijela zabivši tri gola u razmaku od 60. do 78. minute! Prvo je na asist Robbena poentirao Martinez, da bi nakon izlaska Buffona u 66., zabio Renato Sanches koji se vratio s neuspješne posudbe u Swanseaju. Konačnih 3:1 postavio je Zirkzee.

Hrvatski stručnjak napravio je čak devet izmjena u drugom dijelu, no i s mladom i miješanom momčadi uspio je doći do uvjerljive pobjede protiv francuskog prvaka, sa 61% posjeda i 16 naspram osam udaraca po suparničkom golu.

PSG-u je ovo bio drugi poraz u nizu. Ranije na pripremama slavio je protiv protivnika znatno manjeg renome, Sainte-Genevievea (1:0), a od Chamblyja je izgubio s 2:4. Thomas Tuchel tako je imao podosta neuspješan početak karijere na klupi PSG-a, a pred njime je nastavak ICC natjecanja na kojem ga čekaju - Borussia Dortmund i Manchester City!

Kopirati
Drag cursor here to close