Bayernovi Kovači

Kovač započeo kao legendarni Klinsmann - može li opstati dulje od njega?

"Ja želim svakoga dana svakog igrača učiniti malo boljim", kazao je Klinsmann prilikom predstavljanja u Bayernu 2008. Novi trener kluba s Allianz arene, Niko Kovač, na svome je predstavljanju 2. srpnja 2018. kazao gotovo identične riječi.
Sport / Nogomet | 03. 07. 2018. u 11:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Legendardni njemački strijelac, kasnije klupski trener i izbornik, Jürgen Klinsmann (53), kazao je 2008. godine kako, kao novi trener Bavaraca, želi svakog igrača Bayerna učiniti boljim.

"Ja želim svakoga dana svakog igrača učiniti malo boljim", kazao je Klinsmann prilikom predstavljanja u Bayernu.

Novi trener kluba s Allianz arene, Niko Kovač, na svome je predstavljanju 2. srpnja 2018. kazao gotovo identične riječi.

"Želio bih igrače učiniti boljim u svim segmentima. Stoga je moj cilj poboljšati svakog pojedinačno. Svakoga je moguće poboljšati", kazao je Niko Kovač na službenom predstavljanju u klubu.

Jürgen Klinsmann je već nakon manje od godinu dana postao bivšim trenerom Bayerna. Može li Kovač preživjeti dulje od njega?, pita se Bild.

Hrvatski nogometni stručnjak došao je u Bayern s velikim ambicijama. Igrači koji su mu trenutačno na raspolaganju već su osjetili kako će Kovačevi treninzi biti naporni. Odmah nakon službenog predstavljanja, dokazane zvijezde (Robben, Ribéry), povratnici s posudbe Gnabry i Renato Sanches, te ostali koji konkuriraju za sastav imali su zadovoljstvo znojiti se u teretani, a onda su poslani u obližnju šumu na vožnju biciklom.

"Kako sam razumio u razgovoru s Nikom, trenirat ćemo jako, jako intenzivno", kaže sportski direktor kluba Hasan Salihamidžić.

Kovač inače poštuje i slijedi trenersku metodu legendarnog ''goniča robova'' Felixa Magatha, čije je moto bio „Qualität kommt von Qual!“ (Kvaliteta dolazi kroz patnju!). Stoga se prvotimci Bayerna trebaju uistinu pripremiti na krv, znoj i suze.

U svakom slučaju, Bayern u novu sezonu ulazi na slavenski pogon. Uz glavnog trenera Niku Kovača i sportskog direktora Salihamidžića, važnu ulogu imat će i pomoćni trener Robert Kovač.

Drugi pomoćni trener bit će ponovno Peter Hermann (66), kojeg je Kovač uspio nagovoriti da odustane od odlaska u mirovinu. Hermann je, naime, bio pomoćnik i Heynckesu u prethodnoj sezoni, nakon čega je obavijestio klub kako odlazi u penziju. Očito je da mu se nova energija u Bayernu dopala te će nastaviti surađivati s novim stručnim stožerom.

Kopirati
Drag cursor here to close