Gol Đurića

VIDEO I Uraganski preokret Napolija, Bologna uzela samo bod

Monza dolazi u vodstvo već u 9. minuti, strijelac je Milan Đurić. Bosanskohercegovački napadač sjajno je reagirao na centaršut Zerbina i glavom pospremio loptu u mrežu gostiju iz Napulja.
Sport / Nogomet | 07. 04. 2024. u 18:01 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nastavljeno je 31. kolo talijanske Serie A. Dan su otvorili Frosinone i Bologna, a susret je završio bez pobjednika i golova. Sve je to nadoknadila utakmica Monze i Napolija, gdje smo vidjeli čak šest golova, od toga pet u razmaku od samo 13 minuta.

Blijeda predstava Bologne protiv Frosinonea

Momčad Bologne odigrala je na Benito Stirpe stadionu neriješeno bez pogodaka s domaćinom Frosinoneom. Obje ekipe imale su imperativ pobjeda, s obzirom na to da se jedni bore za opstanak u elitnom rangu talijanskog nogometa, dok drugi traže svoje mjesto u Ligi prvaka iduće sezone. Unatoč imperativima, gledali smo više-manje siromašnu utakmicu s tek nekoliko dobrih prilika pred sam kraj utakmice.

Bolje su otvorili domaćini. Marokanski napadač Walid Cheddira imao je dvije prilike u razmaku od samo dvije minute u razdoblju između 7. i 9. minute, ali poljski čuvar na vratima Bologne, Lukasz Skorupski, oba je puta izašao kao pobjednik.

Još je jednom Skorupski spasio goste, kada je nakon kornera priprijetio Okoli u 27. minuti.

Bezidejna Bologna mogla je biti zadovoljna što se na poluvrijeme otišlo bez golova jer nisu prikazali ništa od igre.

Konkretnija Bologna u nastavku

Puno bolja igra gostiju u drugih 45 minuta ipak nije bila dovoljna za pobjedu. Prvu konkretnu priliku su imali u 66. minuti kada je Posch bio sam pred golmanom i šutirao, ali nije uspio svladati vratara domaćih.

Grčki branič Bologne, Charalampos Lykogiannis, ušao je s klupe u 77. minuti i sjajnim centaršutom sedam minuta kasnije pronašao usamljenog Santiaga Castra u petercu, no mladi Argentinac ne zahvaća loptu na pravi način pa je Stefano Turati na vratima Frosinonea lako uhvatio loptu.

Ndoye tragičar utakmice

Najbolja prilika u cijeloj utakmici odvila se samo par sekundi prije nego što je sudac Daniele Orsato svirao kraj, a u središtu pozornosti se našao još jedan rezervist u današnjoj utakmici u redovima Bologne, švicarski napadač Dan Ndoye.

On se u 94. minuti našao u petercu i šutirao prema golu, a Turati je uz pomoć grede odbio nalet gostiju, da bi se lopta ponovno odbila do Ndoyea koji sa samo par metara loptu prebacuje preko

gola. Zbog ovog bizarnog promašaja koji se ne viđa često Bologna je izgubila važna dva boda u borbi za prvaka.

Igrači Thiaga Motte zadržali su se na 4. mjestu s 58 bodova i sada imaju tri boda više od petoplasirane Rome i bod manje od trećeg Juventusa, ali i uz utakmicu više. Frosinone je i dalje u crvenoj zoni za ispadanje, imaju bod manje od Cagliarija i Verone koji su zasad sigurni od ispadanja, ali i utakmicu više od dvije navedene ekipe. Još je sedam kola i 21 bod u igri te ostaje za vidjeti tko će biti putnici u niži rang, a tko ide u Ligu prvaka.

Napoli se vratio na pobjedničke staze

Momčad Napolija nakon preokreta slavila je u Monzi rezultatom 4:2. Nakon dosadnog prvog dijela, gledali smo sjajnu utakmicu u nastavku, gdje je u 13 minuta palo čak pet pogodaka. Mnoštvo atraktivnih poteza i prelijepih golova učinile su ovu utakmicu jednom od najboljih u sezoni talijanskog prvenstva.

Monza dolazi u vodstvo već u 9. minuti, strijelac je Milan Đurić. Bosanskohercegovački napadač sjajno je reagirao na centaršut Zerbina i glavom pospremio loptu u mrežu gostiju iz Napulja.

Bezidejno prvo poluvrijeme Napolija govorilo nam je kako bi ovo mogla biti još jedna dosadna utakmica, ravna onoj odigranoj par sati ranije u Frosinoneu, ali ono što je uslijedilo u nastavku bila je jedna od najboljih utakmica ove sezone u talijanskom nogometu.

Uraganski preokret Napolija

Sve je to bila uvertira pred uraganski preokret Napolitanaca. U razdoblju od 55. do 61. minute gosti su postigli čak tri pogotka, i to eurogola. Prvo je Osimhen u 55. minuti nebeskim skokom najbolje reagirao glavom i pogodio za izjednačenje.

Onda su uslijedile dvije ljepotice s ruba kaznenog prostora. Prvo je Politano, dvije minute nakon ulaska u igru i pogotka Osimhena, raspalio volej s nekih 20 metara i skinuo paučinu s gola domaćeg vratara, a svojoj momčadi donio potpuni preokret.

Nakon toga, u 61. minuti Zielinski je s istog mjesta kao Politano potegao udarac, a lopta je od grede ušla u gol za treći gol Napolija u razmaku od šest minuta.

Sijevaju eurogolovi na obje strane, 5 golova u 13 minuta

Kad smo pomislili da ne može bolje od ovog, demantirao nas je veznjak Monze Andrea Colpani. On je po polasku s centra stigao u kazneni prostor Napolija i iskosa sjajnim udarcem pogodio u gornji desni kut vratara Mereta i smanjio zaostatak Monze na 2:3.

Peti pogodak u drugom poluvremenu u razmaku od samo 13 minuta djelo je napadača gostiju, Giacoma Raspadorija. Tek što je ušao, talijanski napadač naletio je na odbijenu loptu i postigao svoj peti pogodak u prvenstvu, a Napoli ponovno doveo u dvostruko vodstvo i postavio konačnih 4:2 za Napoli

Video: Napoli - Monza

Ovom se pobjedom Napoli vratio na pobjednički kolosijek, nakon što su tri uzastopne utakmice u prvenstvu bili bez pobjede. S ova tri boda preskočili su Lazio i sada su na sedmoj poziciji s 48

bodova, dva manje od šestoplasirane Atalante, ali i uz dvije utakmice više. Monza se nalazi u zlatnoj sredini na 11. mjestu, s 42 osvojena boda.

Kopirati
Drag cursor here to close