Nakon utakmice protiv Širokog Brijega

Uprava Željezničara odbila ostavku Bašića

"Nisam čovjek koji bježi od odgovornosti, odgovornost za pet poraza je moja. Dajem svoju funkciju na raspolaganje", rekao je Bašić, ustao i napustio press-konferenciju.
Sport / Nogomet | 03. 10. 2023. u 01:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je Željezničar u sudačkoj nadoknadi savladao Široki Brijeg, trener Nermin Bašić je ponudio ostavku. Željezničar je prije susreta na Grbavici bio u velikoj rezultatskoj krizi, upisao je pet poraza u nizu.

"Ova pobjeda ništa ne mijenja, jer sam planirao podnijeti ostavku nakon Slobode, ali nisam želio klub ostaviti na cjedilu tri dana prije utakmice. Nisam čovjek koji bježi od odgovornosti, odgovornost za pet poraza je moja. Dajem svoju funkciju na raspolaganje", rekao je Bašić, ustao i napustio press-konferenciju.

Par sati kasnije reagirala je uprava Željezničara koja ponuđenu ostavku Nermina Bašića doživljava kao moralan i odgovoran čin nakon turbulentnog perioda, ali istu ne prihvata.

Nermin Bašić i stručni štab su dugoročno rješenje za Klub i rješenje koje će ponuditi stabilizaciju i napredak u sportskom segmentu, afirmaciju mladih igrača i napredak kompletnog Kluba. Bašić, stručni štab i svi igrači imaju, kao i do sada, maksimalnu podršku Upravnog odbora. Čestitke igračima i stručnom štabu na pobjedi nad Širokim Brijegom", poručili su iz Željezničara.

Kopirati
Drag cursor here to close