Iznenađenje za mnoge

Manchester United želi dovesti Wouta Weghorsta

Sport / Nogomet | 11. 01. 2023. u 01:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U gomili igrača koji se spominju ovih dana na tržištu, pojavilo se i ime Wouta Weghorsta kojeg želi dovesti Manchester United. Radi se o Nizozemcu koji kao igrač Burnleyja završio na posudbi u Bešiktašu.

I dok u "kazalištu snova" traže napadača koji bi ih vodio prema plasmanu u Ligu prvaka do kraja sezone, ima i onih koji dvoje je li 30-godišnji Nizozemac zaista pravo rješenje za napad Crvenih vragova. Istina je da je trener Erik ten Hag simpatizer nizozemskih nogometaša, pa stoga i ne treba čuditi da će htjeti da mu se pridruži za ostatak sezone. No, legendarni Wesley Sneijder poslao je ten Hagu i navijačima Manchester Uniteda jednu zanimljivu poruku:

" Žele Weghorsta? OK, u prvom trenutku pomislio sam da se radi o lažnoj vijesti. Stvarno? Pa takvih kao on ima 300 u Premiershipu! Mislim da ih je omamio onaj njegov trik sa slobodnim udarcem u četvrtfinalu protiv Argentine. Je li on zaista napadač koji treba klubu razine Uniteda? Ne mislim da je to tako. Ma ne, pa to ne može biti istina - rekao je Sneijder.

Međutim, Ten Hag smatra kako tome ne treba prodavati veliku pažnju. On je bio efikasan u prethodnim klubovima, a u Bešiktašu je ove sezone postigao 8 golova u 16 utakmica. Tome treba dodati i dva koja je postigao u dresu Nizozemske na SP-u, u dvoboju protiv Argentine.

Dodatni razlog za dovođenje ovog napadača je činjenica da Unitedu nedostaje takav tip igrača, klasični centarfor na kojeg se mogu upućivati centaršutevi. Na Old Traffordu generalno nedostaje opcija u napadu - Cristiano Ronaldo je već ‘lanjski snijeg‘ i trenutno se zabavlja u Saudijskoj Arabiji, Jadon Sancho je van konkurencije, a Mason Greenwood je suspendiran. Tako je sve ostalo na Marcusu Rashfordu, a za klub poput Uniteda to nije dovoljno.

Kopirati
Drag cursor here to close