Europska liga

United prejak za Šerif, težak poraz Lazija

Nogometaši Manchester Uniteda pobijedili su na gostovanju Šerif sa 2-0, u susretu 2. kola E skupine Europske lige. Jadon Sancho i Cristiano Ronaldo donijeli su pobjedu gostima.
Sport / Nogomet | 15. 09. 2022. u 22:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Crveni vragovi" su poveli u 17. minuti golom Jadona Sancha, a pobjedu gostiju potvrdio je Cristiano Ronaldo golom iz kaznenog udarca u 39. minuti.

Bio je to njegov 699. gol u klupskoj karijeri, pri čemu prvi ove sezone. Sjajni Portugalac je najbolji strijelac u povijesti Lige prvaka sa 140 golova, a zanimljivo protiv Šerifa je postigao svoj prvi gol u Europskoj ligi.

U drugom susretu iz ove skupine Real Sociedad je pobijedio Omoniju sa 2-1. Za španjolski sastav zabili su Ander Guevera (30) i Alexander Sorloth (80), dok je pogodak za goste postigao Bruno (72).

Real Sociedad vodi na ljestvici sa šest bodova, ManU i Šerif imaju po tri boda, a na začelju je Omonija bez bodova.

U skupini F Midtjylland je deklasirao Lazio sa 5-1.

Domaćin je poveo 3-0 golovima Paulinha (26), Soryja Kabe (30) i Evandera (52-11m). Smanjio je Sergej Milinković-Savić u 57. minuti.

Evander je u 68. mogao zabiti i drugi gol na utakmici, no propustio je priliku realizirati kazneni udarac. Pucao je u donji desni kut, ali je Ivan Provedel to odlično obranio. Međutim, odbijanac je u mrežu pospremio Gustav Isaksen.

Potop rimskog sastava nastavio se u 72. minuti kada je Erik Svitčenko zabio za 5-1.

Šest golova je palo i u drugom susretu iz ove skupine, Feyenoord je sa čak 6-0 porazio Sturm. Strijelci su bili Alireza Jahanbakhsh (9, 41), David Hancko (31), Pereira (34), Santiago Gimenez (66) i Oussama Idrissi (78).

Nakon dva kola sva četiri kluba imaju po tri boda.

U skupini G Freiburg je na gostovanju pobijedio Olympiakos sa 3-0, a strijelci su bili Nicolas Hofler (5) i Michael Gregoritsch (25, 53).

Identičnim rezultatom Karabag je pobijedio Nantes. Domaćin je odlučio utakmicu u razdoblju od 60. do 72. minute postigavši tri gola, a strijelci su bili Owusu Kwabena (60), Abdellah Zoubir (65) i Marko Janković (72).

Na ljestvici vodi Freiburg sa šest bodova, Karabag i Nantes imaju po tri boda, a Olympiakos je na dnu s dva poraza, piše Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close