Gubitak

United gubio dva milijuna funti tjedno tijekom prošle sezone

Manchester United je prijavio ukupne gubitke u iznosu od 115.5 milijuna funti za prošlu sezonu, operativni gubitak je 87.4 milijuna funti.
Sport / Nogomet | 22. 09. 2022. u 18:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom prethodne sezone Manchester United je bilježio dva milijuna funti gubitaka na tjednoj razini unatoč povratku navijača na tribine, a uz to je klub pretrpio i ogromne operativne gubitke na osnovu astronomskih plaća igrača. Sve zajedno drastično je povećalo ukupni dug kluba i dodatno razbijesnilo navijače. Manchester United je prijavio ukupne gubitke u iznosu od 115.5 milijuna funti za prošlu sezonu, operativni gubitak je 87.4 milijuna funti.

Tako je ukupni dug kluba na 514.9 milijuna – čak 95.4 milijuna više u odnsu na prethodno stanje, što je dodatno razbijesnilo navijače koji su i tako protiv američkih vlasnika već dugi niz godina.

Klub ovako velike gubitke objašnjava činjenicom da je iskorišteno 100 milijuna funti kredita na ime gubitaka pretrpljenih zbog koronavirusa i praznih stadiona tijekom pandemije.

"Od prethodnog financijskog izvještaja, ojačali smo prvi muški tim, imali smo uspješnu ljetnu turneju i napravili osnove za bolji rad od početka nove sezone pod novim trenerom. Nastavili smo također razvijati i ženski tim u želji da popravimo svoje mjesto među najboljim ekipama Superlige za žene. Mi znamo da snaga Manchester Uniteda počiva na odanosti navijača i zato nam je uključivanje navijača u rad jedan od prioriteta. Iako je pred nama još mnogo posla, svima u klubu je zajednički i osnovni cilj uspjeh na terenu i održiv ekonomski model koji će dovesti do toga kako bismo svi od toga imali koristi – i navijači i klub i vlasnici", poručio je izvršni direktor Uniteda Richard Arnold.

Kopirati
Drag cursor here to close