Nevjerojatno rješenje

Kavez za gostujuće navijače

Pet stepenica u ''kutiji'' ograđenoj žičanom ogradom koja je od terena odmaknuta više desetaka metara više liči na kavez za životinje nego na tribinu za gostujuće navijače.
Sport / Nogomet | 06. 03. 2023. u 12:12 B.S. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Po kojim normama se pravila gostujuća tribina, ako se tako može nazvati, na stadionu Rođeni, pitaju se mnogi nakon što su se pojavile fotografije iste.

Naime, prije nekoliko dana Povjerenstvo za natjecanje Nogometnog saveza BiH donijelo je odluku da će se utakmica između FK Velež i HŠK Zrinjski igrati bez navijača zbog toga što je tribina za gostujuće navijače uklonjena zbog rekonstrukcije stadiona Rođeni.

Odluka je naišla na brojna negodovanja, pa su tako iz HŠK Zrinjski iskazali "jasno neslaganje s takvom odlukom koja je u suprotnosti s Pravilnicima NS-a BiH", a dogodila se i dosad neviđena situacija na navijačkoj sceni u BiH gdje se jedna navijačka skupina solidarizirala s ostalima.

Iz Kluba navijača Red Army također su iskazali neslaganje s takvom odlukom pa su poručili kako će bojkotirati domaće utakmice sve dok se gostujućim navijačima ne osigura dolazak, jer, nogomet se igra zbog navijača.

Ipak, nakon takvih reakcija iz kluba su pokušali iznaći rješenje, pa su brže-bolje montirali "tribinu" na stadionu i sve je konačno trebalo biti spremno za pravu nogometnu poslasticu.

Foto: SS / Kavez za gostujuće navijače na stadionu Rođeni

No, prema dostupnim fotografijama jasno je kako je "tribina" sve, samo nije uvjetna.

Pet stepenica u ''kutiji'' ograđenoj žičanom ogradom koja je od terena odmaknuta više desetaka metara više liči na kavez za životinje nego na tribinu za gostujuće navijače.

Može se tu pričati i o kapacitetu gdje su kazali kako će na derbiju prisustvovati 200-300 gostujućih navijača (što i jest kapacitet od nekih 5% koji se mora osigurati za goste), no prema dostupnim fotografijama, skoro je nemoguće zamisliti 300 ljudi u kavezu poput ovog.

Mnogi će reći kako slične primjere možemo naći i u susjednoj Hrvatskoj, točnije na stadionu Rujevica, ali usporedbom te dvije tribine, ''kavez'' na Rujevici izgleda poput hotela.

Foto: Vedran Karuza / Novi List / CROPIX / Gostujuća tribina na stadionu Rujevica

Također, poražavajuća činjenica je i odobravanje javnosti ovakvih postupaka, pa se tako po društvenim mrežama moglo vidjeti dosta komentara poput ''stoka nije ništa bolje ni zaslužila'', ''huliganima i ne treba bolje'', a upravo među tim komentatorima ima onih koji dolaze na utakmice, dolaze i njihova djeca ili pak bližnji, pa je takve komentare još teže razumjeti.

Na kraju postavlja se pitanje igra li se zaista nogomet zbog navijača?

Kopirati
Drag cursor here to close