Portal "Sport"

Ukrajinci nakon Zenice: "Igrali smo protiv osrednjeg protivnika"

"Protivnik je i tehnički i generalno bio ispod nas. Definitivno niže, a ako ne pobijedimo reprezentacije poput Bosne i Hercegovine, onda jednostavno nemamo što raditi na Euru 2024", zaključuje ukrajinski sportski portal.
Sport / Nogomet | 22. 03. 2024. u 15:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Ukrainian Association of Football / BiH - Ukrajina, ilustracija

Nogometaši Ukrajine izborili su finalnu utakmicu u svom dijelu dodatnih kvalifikacija za odlazak na EURO nakon velikog preokreta u završnici i pobjede 2-1 u Zenici protiv naše reprezentacije.

BiH je velikim dijelom susreta protiv Ukrajinaca bila bolja, ali su reprezentativci sve prokockali u samoj završnici. Sve do 85. minute Bosna i Hercegovina je imala pobjedu u šaci, ali je tada krenuo preokret.

Prvo je Jaremčuk u 85. izjednačio, dok je samo tri minute kasnije Dovbik odveo svoju ekipu na finalni susret protiv Islanda u Wroclawu.

Nastavljeno je time prokletstvo dodatnih kvalifikacija za Bosnu i Hercegovinu koja je četvrti put pala u završnoj fazi na potencijalnom putu prema prvenstvu.

Ukrajinski portal Sport.ua dan nakon utakmice odao je priznanje bh. reprezentaciji na hrabroj utakmici, ali ističu kako je ipak u pitanju osrednji protivnik, prenosi Net.hr. 

Foto: Sport.ue / Volodymyr Brazhko i Edin Džeko

"Ukrajinska reprezentacija pokazala je jednu od svojih najgorih izvedbi ove sezone. Gore je vjerojatno bilo samo u debiju - protiv Engleske na gostovanju. Ali ono je bila Engleska, doprvak Europe i jednostavno trenutno jedna od najjačih momčadi na svijetu. A ovo je riječ o Bosni i Hercegovini koja je zauzela pretposljednje mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini izgubivši ukupnim rezultatom od Luksemburga 1:6", navode u osvrtu na utakmicu.

"Da budemo potpuno iskreni i objektivni, domaćini su bili zaslužniji za plasman u finale doigravanja. Utakmicu u Zenici želim brzo zaboraviti. Jer ono što su naši igrači radili do 85. minute ne može se nazvati igrom", pišu Ukrajinci.

"Skoro cijeli susret protivnički igrači su bili nadmoćniji od nas u igri bez lopte, u motivaciji i sposobnosti da drže svoju liniju. Igrali smo protiv motiviranog, ali osrednjeg protivnika koji je imao ogromne probleme – kadrovske i psihičke.

Protiv protivnika koji je i tehnički i generalno bio ispod nas. Definitivno niže, a ako ne pobijedimo reprezentacije poput Bosne i Hercegovine, onda jednostavno nemamo što raditi na Euru 2024", zaključuje ukrajinski sportski portal. 

Kopirati
Drag cursor here to close