Vjera

UEFA zasad ne mijenja ništa glede EURA

Klupska natjecanja, uključujući Ligu prvaka, gdje je osmina finala predviđena od 16. do 17. veljače, također zasad ostaju po ranijem scenariju.
Sport / Nogomet | 14. 01. 2021. u 20:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: AP 

UEFA trenutno ne razmišlja o izmjeni svojih planova za Europsko prvenstvo ili Ligu prvaka unatoč teškoj situaciji pandemije Covida-19, koja je posve poremetila rasporede ostalih sportova kao Formule 1, skijanja ili tenisa.

''Što se tiče EURA, koji je zakazan za period od 11. lipnja do 11. srpnja, ništa se nije promijenilo'', rekao je glasnogovornik UEFE u četvrtak, prenosi HRT.

UEFA i dalje planira održati EURO u 12 gradova i 12 zemalja, dok je raste skepsa da je to održivo, pa je predsjednik Švicarskog nogometnog saveza Dominique Blanc kazao da je "teško održati ovaj scenarij s obzirom na ograničenja putovanja".

On navodi da bi se EURO, s obzirom na sadašnju situaciju, trebao igrati u jednoj zemlji, na primjer u Rusiji ili Njemačkoj, ili čak samo u jednom gradu.

Do 5. ožujka UEFA će objaviti u kojim će se gradovima igrati uz prisustvo gledatelja, a zasad su četiri mogućnosti: "100 posto gledatelja na stadionu, 50 do 100 posto, 20 do 30 posto ili bez gledatelja", uz razne zdravstvene mjere opreza u svakom od ovih slučaja.

Klupska natjecanja, uključujući Ligu prvaka, gdje je osmina finala predviđena od 16. do 17. veljače, također zasad ostaju po ranijem scenariju.

Kopirati
Drag cursor here to close