Tvrdi njegov agent

Ibrahimović bi mogao biti odličan predsjednik UEFA-e

''U budućnosti će sigurno imati važnu ulogu u nogometu, možda bi čak jednog dana mogao predsjednik UEFA-e kako bi promijenio nogomet. Imamo sjajan odnos, a on uopšte nije teška osoba iako možda tako djeluje", kaže Raiola.
Sport / Nogomet | 15. 12. 2020. u 08:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Agent Zlatana Ibrahimovića Mino Raiola kaže da bi švedski napadač mogao igrati nogomet još pet godina, ali i da ga vidi na mjestu predsjednika UEFA-e kao čovjeka koji će se boriti za boljitak nogometa.

Raiola je rekao da je izuzetno zadovoljan fizičkim stanjem u kojem se Ibrahimović nalazi te je s tim u vezi rekao da bi Šveđanin mogao igrati nogomet na ovoj razini još pet godina.

Također, mišljenja je da odlazak u MLS nije bio pravi potez te da je tamo samo gubio vrijeme, odnosno da je mogao igrati za neki drugi europski tim, prenosi Klix.

"Gledao sam kako mnogi nogometaši u njegovim godinama postaju umorni, ali s njom to nije slučaj i kod njega nikada nisam vidio nešto takvo. Mislim da može igrati još pet godina. Iz ove perspektive, žao mi je što sam ga slao u MLS jer je tamo gubio vrijeme, a u budućnosti će sigurno imati važnu ulogu u nogometu, možda bi čak jednog dana mogao predsjednik UEFA-e kako bi promijenio nogomet. Imamo sjajan odnos, a on uopšte nije teška osoba iako možda tako djeluje", kaže Raiola.

Nakon toga, još jednom je govorio o veznjaku Manchester Uniteda Paulu Pogbi te ponovio kako on osobno smatra da Francuz nije sretan na Old Traffordu, što je nedavno rekao i napravio problem ovom igraču u klubu.

"U Engleskoj su osjetljivi na spomen Pogbe, ali ja sam ranije iznio svoje imšljenje. Mislim da to nije ništa senzacionalno i da je situacija jasna", rekao je Raiola.

Dalje je objasnio kako je nedavno možda koristio pogrešne riječi da kaže kako bi Pogba narednog ljeta mogao napustiti Manchester United, ali da je svjestan kako za takvo nešto ima još puno vremena.

Kopirati
Drag cursor here to close