Otvorio dušu

Perez: Europski nogomet ne pripada predsjedniku UEFA-e, nogomet je u krizi

"Ovo je posljednja sezona u kojoj se Liga prvaka igra po trenutnom modelu. Novo europsko natjecanje nitko ne razumije".
Sport / Nogomet | 12. 11. 2023. u 08:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez govorio je u subotu na Skupštini kluba. Između ostalih tema, dotaknuo se nogometnog i košarkaškog kluba, obnove stadiona, europskog nogometa, projekta Superlige i stanja španjolskog nogometa.

"Nogomet je u krizi na svim razinama, kako u Španjolskoj tako i u cijeloj Europi. Osnovni problem je postojanje većeg broja ljudi koji rade ne misleći na navijače. Europski nogomet ne pripada predsjedniku UEFA-e. Španjolski nogomet ne pripada predsjedniku La Lige. Nogomet pripada svima, a cilj Superlige je jasan – da se osigura najbolje moguće klupsko natjecanje", rekao je Perez.

"Pravila financijskog fair playa se moraju provesti jednom za sva vremena. Da bismo to postigli, potrebne su transparentne i moderne strukture upravljanja u skladu sa standardima 21. vijeka, koje su u skladu sa načelima i zakonima Europske unije", nastavio je prvi čovjek Reala, a prenosi n1.

"Projekt Superlige pratile su kampanje dezinformacija i manipulacija. Tvrdili su da želimo izaći iz nacionalnih liga, a svi znaju da je to bila laž jer je Superliga savršeno kompatibilna sa nacionalnim natjecanjima i kalendarima. Jedini i glavni cilj Superlige je da unaprijedi, modernizira i ojača europska natjecanja. Naravno, bez privilegija i isključivanja".

"Ovo je posljednja sezona u kojoj se Liga prvaka igra po trenutnom modelu. Novo europsko natjecanje nitko ne razumije. Neobičan i apsurdan projekt koji nema nogometnog smisla. On ne uzima u obzir želje navijača i nogometaša niti potrebe klubova. UEFA nastavlja voditi natjecanja na način kao prije 30 godina, bez inovacija i modernizacije, bez transparentnosti i približavanja natjecanja navijačima", zaključio je Perez u praktično najvažnijem dijelu svog obraćanja.

Kopirati
Drag cursor here to close