Odbijen zahtjev

UEFA: Neće biti britanske himne

UEFA je odobrila zahtjev da na večerašnjem meču Chelsea - Salzburg grupa navijača iznese vijenac…
Sport / Nogomet | 14. 09. 2022. u 11:44 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rukovodstvo Europska nogometne organizacije (UEFA) odbilo je zahtjev britanskih klubova koji se natječu u Ligi prvaka da prije početka predstojećih utakmica bude intonirana nacionalna himna.

Chelsea, Rangers i Manchester City, koji će ovog tjedna igrati domaće utakmice u Ligi prvaka, zatražili su od UEFA-e da pred početak utakmica intoniraju himnu "God Save The King" povodom nedavne smrti britanske kraljice Elizabethe II i ustoličenja njezinog sina kralja Charlesa III.

Lokalni mediji javljaju da je UEFA odbila taj zahtjev i da će na ceremonijama prije mečeva biti intonirana himna Lige prvaka.

UEFA je odobrila zahtjev da na večerašnjem meču Chelsea - Salzburg grupa navijača iznese vijenac cvijeća na terenu u znak odavanja počasti preminulog kraljici.

U Velikoj Britaniji je proglašena nacionalna žalost povodom smrti kraljice, a na sinoćnjem meču Liverpoola i Ajaxa održana je minuta šutnja.

Na prepunim tribinama Anfielda vladao je potpuni muk, čime su navijači na dostojanstven način odali počast preminulom najdugovječnijem monarhu.

Kopirati
Drag cursor here to close