Rasizam

UEFA kaznila Mađare

Sport / Nogomet | 10. 07. 2021. u 09:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europski nogometni savez (UEFA) u petak je izrekla kaznu Mađarskom nogometnom savezu za neprimjereno ponašanje navijača na utakmicama Europskog prvenstva, a prema njoj će mađarska reprezentacija sljedeće tri domaće utakmice igrati bez podrške navijača, piše Hina.

Od spomenutih utakmica, treća je predmet uvjetne kazne, koja će biti aktivirana, ako mađarski navijači ponove prijestup u sljedeće dvije godine, navodi se u priopćenju UEFA-ina disciplinskog tijela.

Ono je Mađarima odredilo i novčanu kaznu u iznosu od 100.000 eura. Obje se kazne odnose na utakmice EURA u kojima je Mađarska ugostila Portugal i Francusku u Budimpešti.

Istraga je pokrenuta zbog navodnih letaka homofobnih i diskriminacijskih sadržaja te oponašanja glasanja majmuna na dvoboju s Francuskom, koji su se uglavnom javljali kad je loptu u svom posjedu imao tamnoputi francuski napadač Kylian Mbappe.

Na meti mađarskih navijača našao se i Karim Benzema, francuski reprezentativac alžirskog porijekla, a uvredljive povike je morao trpjeti i kapetan portugalske reprezentacije Cristiano Ronaldo.

Kopirati
Drag cursor here to close