Pokrenuli peticiju

250 tisuća navijača traži ponavljanje utakmice Europskog prvenstva

Obrana švicarskog vratara nešto je za što se ovih dana hvataju francuski navijači od kojih je jedan pokrenuo peticiju kojom se od UEFA-e traži da poništi rezultat i naredi ponavljanje utakmice.
Sport / Nogomet | 01. 07. 2021. u 19:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuzi su još uvijek u šoku od ispadanja s Europskog prvenstva i među navijačima svjetskih prvaka vlada veliko nezadovoljstvo.

Pored toga, izgleda i kako se mnogi još uvijek ne mogu pomiriti s porazom od Švicarske pa tako posvuda traže opravdanja.

Igrala se, podsjetimo, 75. minuta kada je Paul Pogba zatresao mrežu za, kako se tada činilo, visokih 3-1, prenose Sportske novosti

Rijetki su oni koji su u tim trenucima sumnjali u prolaz Francuza, no nešto se valjda pitalo i Švicarce koji su preko Seferovića u 81. te Gavranovića u 90. odvukli utakmicu u produžetke. A kako tamo golova nije bilo, o putniku u četvrtfinale odlučivali su jedanaesterci.

U prve četiri serije i jedna i druga reprezentacija realizirale su udarac s bijele točke. Švicarci su bili precizni i u petom pokušaju, dok je Yann Sommer nedugo nakon toga obranio udarac Kyliana Mbappea i tako režirao jedno od najvećih iznenađenja, ali i preokreta na ovogodišnjem EURU.

A upravo ta obrana švicarskog vratara nešto je za što se ovih dana hvataju francuski navijači od kojih je jedan pokrenuo peticiju kojom se od UEFA-e traži da poništi rezultat i naredi ponavljanje utakmice.

Razlog? Prema mišljenju navijača svjetskih prvaka, Sommer je prilikom Mbappeovog udarca prerano izašao s gol-linije i time prekršio nogometna pravila.

Iako je spomenutu peticiju na Les Lignes Bougent stranici u trenucima pisanja ovoga članka potpisalo preko 250 tisuća navijača, kako stvari stoje, UEFA će i dalje vjerovati svom sucu i VAR službenicima koji u svemu ne vide ništa sporno.

 

Kopirati
Drag cursor here to close