Kraljevski klub

UEFA i Real Madrid pomažu ugroženoj djeci

UEFA-ina zaklada za djecu i Fondacija Madrid udružile su se kako bi djeci pružili priliku sudjelovati u sportskim, obrazovnim i društvenim aktivnostima koje su ključne za njihov razvoj.
Sport / Nogomet | 14. 05. 2020. u 17:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europska nogometna federacija (UEFA) i španjolski velikan Real Madrid su preko svojih zaklada pokrenuli zajedničku akciju pomoći ugroženoj djeci diljem Europe.

UEFA-ina zaklada za djecu i Fondacija Madrid udružile su se kako bi djeci pružili priliku sudjelovati u sportskim, obrazovnim i društvenim aktivnostima koje su ključne za njihov razvoj.

U organizaciji dviju zaklada u programu će sudjelovati 600-tinjak dječaka i djevojčica iz Italije, Portugala, Rumunjske, Velike Britanije i 14 madridskih škola.

Program nudi mladima mogućnost sudjelovanja u tjednim treninzima i turnirima, te interakciju s vršnjacima slijedeći isti obrazovni kurikulum koji je osmislila Zaklada Real Madrid.

"Nakon što sam imao priliku biti osobno uključen u razne projekte, vidio sam da je nogomet izuzetno moćno sredstvo", rekao je predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin.

"Bilo da se radi o izbjegličkim kampovima širom svijeta, nemirnim predgrađima europskih gradova ili zaboravljenim konfliktnim zonama, sve aktivnosti koje podržava UEFA-ina Zaklada za djecu ojačale su moju želju da europski nogomet preuzme svoju ulogu u društvenom razvoju mladih diljem svijeta," dodao je prvi čovjek europskog nogometa.

Realov direktor Emilio Butragueno naglasio je kako postoji "globalna osjetljivost prema onima kojima je to najpotrebnije".

"Svi smo igrali nogomet na ulici, barem oni iz moje generacije. Ideja je bila približiti se toj djeci i koristiti nogomet kao edukativni alat za prijenos vrijednosti. Nogometni svijet je, općenito, velikodušan, kao što je to općenito u svijetu sporta. Postoji globalna osjetljivost prema onima kojima je to najpotrebnije," naglasila je legenda "Kraljevskog kluba".

Kopirati
Drag cursor here to close