Sinoć zabio gol, danas nestao u ruševinama

U potresu nestao Christian Atsu, poginuo golman Malatyjaspora

"Ahmet Ejup je nažalost pronađen pod ruševinama zemljotresa u Turskoj. Njegovoj obitelji, najmilijima i svima koji su pogođeni ovom strašnom tragedijom izražavamo sućut" napisali su iz njegovog kluba.
Sport / Nogomet | 06. 02. 2023. u 17:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz minute u minutu iz Turske stižu potresne informacije. Prema posljednjim informacijama bivši igrač Chelseaja i Newcastlea Christian Atsu zarobljen je pod ruševinama nakon razornog potresa koji se dogodio na jugu države.

Ganac, koji ima 60 nastupa za reprezentaciju i 10 pogodaka, u rujnu prošle godine potpisao je za turski Hatayspor, a trener kluba je bivši turski reprezentativni golman Volkan Demirel, koji je poslao dramatičnu poruku tražeći pomoć.

Atsu je bivši nogometaš Chelseaja i Newcastlea, a prošlog je ljeta potpisao za turski Hatayspor. Upravo je Atsu u nedjelju zabio pobjednički gol u turskoj Superligi u 97. minuti za tri boda Hatayspora.

"Vrlo važna pobjeda za momčad. Sretan sam što sam zabio gol" napisao je Atsu na Instagramu nakon pobjede.Nekoliko je članova Hatayspora spašeno nakon potresa, a Atsu još uvijek nedostaje i pokrenuta je spasilačka misija. Sportski direktor kluba, Taner Savut, također je zarobljen u ruševinama i za njime se isto traga.

Za razliku od Atsua i Savuta, vijest za golmana Malatyjaspora, Ahmeta Eyüpa Türkaslana je potvrđena.

"Ahmet Ejup je nažalost pronađen pod ruševinama zemljotresa u Turskoj. Njegovoj obitelji, najmilijima i svima koji su pogođeni ovom strašnom tragedijom izražavamo sućut" napisali su iz njegovog kluba.

"Dao sam momčadi dva slobodna dana nakon utakmice. Mnogi igrači nisu bili u Malatyi. Samo je naš rezervni golman, Ahmet Eyüp Türkaslan bio tamo. Spasili su njegovu ženu, slomljen sam" rekao je Eyüpov trener, Yilmaz Vural.

Cijelu je karijeru proveo u turskom nogometu, a najbolje je dane proveo u Ankarasporu, gdje je u sezoni 19/20. branio u 22 ligaške utakmice.

Kopirati
Drag cursor here to close