Liga prvaka

U Madridu bez pobjednika, Chelsea pokazao više u olujnom nevremenu

Prvi polufinalni susret Lige prvaka odigrali su Real i Chelsea u Madridu u teškim vremenskim uvjetima, a utakmica je završila rezultatom 1:1. Jaka kiša i vjetar otežavali su igru pa možda stoga nisu pljuštali golovi na stadionu Alfredo di Stefano.
Sport / Nogomet | 27. 04. 2021. u 23:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Chelse je bolje otvorio utakmicu pa su prvu ozbiljnu priliku imali već u 10. minuti koja je okončana nevjerojatnim promašajem Tima Wernera i još boljom reakcijom vratara Thibouta Courtoisa. Pulišić je skupio jedan odbijanac, prošao pola terena i odlično centrirao za njemačkog napadača u peterac koji neometan upisao još jedan veliki promašaj ove sezone, a Courtois uspio nogom zaustaviti loptu.

No, četiri minute kasnije vratar Reala nije uspio zaustaviti Pulišića. Amerikanac je primio dugu loptu od Ruedigera na rubu kaznenog prostora, ušao u šesnaesterac i fintom izbacio Courtoisa pa majstorski zabio za vodstvo Chelsea od 1:0 i postao prvi Amerikanac koji je zabio u polufinalu Lige prvaka.

Real se brzo trgnuo i uzvratio. Prvo je Benzema imao priliku izjednačiti u 23. minuti kada je opalio iz daleka i pogodio vratnicu.

Samo šest minuta kasnije uspio je Francuz poentirati. Modrić i Kross izveli su korner i dodali do Marcela koji ubacuje u kazneni prostor, gdje  pronalazi Casemira koji glavom ubacuje na peterac, loptu produžava Miliotao, a na koncu Benzema smiruje loptu i zakucava za 1:1.

Stručni komentator Marce (Juan Andujar Oliver) tvrdi da je ovaj pogodak neregularan jer je Casemiro u skoku faulirao Azpilicuetu. Pogodak je ipak priznat i tim je rezultatom okončano prvo poluvrijeme.

Tempo furiozne igre u prvom dijelu oboren je u drugom poluvremenu.

Pomolo čudno je bilo vidjeti u 66. minuti ulazak Edena Hazarda u dresu Real Madrida protiv Chelsea gdje je proveo sedam sezona. U igru je ušao umjesto Viniciusa, ali nije imao konkretnijeg učinka, njegovi bivši suigrači lako su ga udvajali i zatvarali.

Do kraja drugog dijela nije bilo izrazitih prilika pa će se sudionik finala odlučiti u Londonu.

Luka Modrić još jednom se propisno natopio za 90 minuta igre u bijelom dresu. Ovo je već treći put u nekoliko zadnjih tjedana da se na Madrid spusti snažna oluja u vijeme odigravanja Realovih utakmica.

Generalno, Chelsea je pokazivao više htjenja, energije i taktičkih vještina, a Real djeluje kao da su sezonu loše tempirali - prilično mlako, najčešče nepovezano i prilično neučinkovito.

Kopirati
Drag cursor here to close