Carabao Cup

Chelsea prošao na penale, Topnici prejaki za Leeds

Chelsea je ugostio Southampton na Stamford Bridgeu, a nakon rezultata 1:1 pristupilo se udarcima s bijele točke, u čemu su Plavci imali više uspjeha i prošli u četvrtfinale Carabao Cupa.
Sport / Nogomet | 26. 10. 2021. u 23:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dok je Arsenal pobjedom nad Leedsom (2:0) osigurao plasman u četvrtfinale Liga kupa nakon regularnih 90 minuta igre, Chelsea je to napravio tek nakon udaraca s bijele točke.

Arsenal je izborio plasman u četvrtfinale Carabao Cupa golovima Chambersa u 55. i Nketiaha u 69. minuti.

Nakon dugo vremena za Topnike je zaigrao Sead Kolašinac, koji u dva navrata nije uspio pronaći put do mreže.

Iako nije zabio gol, moglo bi se reći da je Kolašinac konačno pronašao nešto prostoran u Arsenalu, nakon što u posljednja dva mjeseca nije odigrao ni minut za tvoj tim.

Računajući sva natjecanja, Kolašincu je ovo bio tek treći klupski nastup u ovoj sezoni, dok je za reprezentaciju BiH igrao na sve četiri kvalifikacijske utakmice.

Chelsea je ugostio Southampton na Stamford Bridgeu, a Thomas Tuchel očekivano je napravio neke promjene u igračkom kadru. Utakmicu je započeo i odigrao do kraja ponajbolji igrač Bluesa ove sezone, Mateo Kovačić.

Plavci su poveli krajem prvoga dijela golom Kaija Havertza, ali na samom otvaranju drugog Che Adamas izjednačio je na 1:1.

Unatoč velikom broju udaraca i šansi na obje strane, mreže se više nisu tresle. Iskusniji i kvalitetniji je kod izvođenja penala bio domaći sastav, koji na kraju osigura prolaz dalje.

Prilikom izvođenja jedanaesteraca kod gostiju su promašili Theo Walcott i William Smallbone, a kod Chelsea Mason Mount.

Trećeligaš Sunderland slavi nakon što je u Londonu izbacio domaćeg drugoligaša QPR, ekipu iz Championshipa. Nije bilo golova u 90 minuta, ali je Sunderland na penale prošao dalje.

Čak tri igrača londonskog sastava nisu zabila s bijele točke: Charlie Austin, Ilias Chair i Yoann Barbet, dok su kod Sunderlanda bila sigurna prva tri izvođača, a ostali nisu niti trebali pucati.

Ždrijeb četvrtfinala bit će održan sutra navečer nakon što se okončaju preostali mečevi osmine finala Liga kupa.

Kopirati
Drag cursor here to close