Po peti put

U golijadi Real Madrid osvojio naslov svjetskog klupskog prvaka

Trijumfom Real Madrida u finalu Svjetskog klupskog prvenstva u Rabatu, kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić stigao je do svog 22. trofeja u dresu "Kraljevskog kluba".
Sport / Nogomet | 11. 02. 2023. u 22:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Peti put u svojoj povijesti, Real Madrid je osvojio naslov svjetskog klupskog prvaka. U večerašnjem finalu, Real Madrid je savladao Al Hilal 5:3. U prethodnim finalima, Real je bio bolji od San Lorenza, Kashima Antlersa, Grêmia i Al-Aina. Večerašnje, peto finale aktualni prvak Europe je otvorio ranim golom.

Benzema je na sredini terena odigrao dupli pas s Kroosom i potom uposlio Viniciusa Juniora koji je izbio sam pred Al-Mayoufa koji nogom nije uspio zaustaviti udarac mladog Brazilca. Minutu kasnije, zaprijetio je Luciano Vietto, prije nego što će Real doći do drugog gola. Nakon Modrićevog ubacivanja s desne strane golma Al-Hilala je odbio loptu do Federica Valverdea koji nekako pronalazi put do mreže.

Činilo se u tom trenutku da bi Al Hilal mogao doživjeti težak poraz, ali se momčad iz Saudijske Arabije vratila vrlo brzo. Moussa Marega kojeg pamtimo kao nekadašnjeg igrača Porta postiže gol 2:1. U drugom poluvremenu Real je opet otišao na plus dva, Vinicius je nakon duplog pasa s Camavingom vanjskom uposlio Karima Benzemu, Francuz ne promašuje.

Pitanje pobjednika dobrim dijelom je bilo riješeno Vinicius je vratio Benzemi i Zlatna lopta je zabila za 3:1, a Valverde je za četiri minute povećao na 4:1, u 58. minuti. Vietto je smanjio prednost Španjolaca, ali onda je opet Vinicius Junior zatresao mrežu u 69. minuti za 5:2. Vietto se još jednom ukazao u 79. minuti i postavio na semafor konačnih 5:3. Ovo je na kraju u povijesti Svjetskog klupskog prvenstva bila najefikasnija utakmica finala.

Video: Real Madrid - Al Hilal 

Do sada je 11 klubova osvajalo naslov svjetskog klupskog prvaka, a sve su to bili europski ili južnoamerički klubovi. Međutim, južnoamerički klubovi su dobili prva tri naslova, a potom još samo jedan u idućih 15 izdanja. Ukupno ovo je bio 97. trofej koji je osvojio Real Madrid. Trijumfom Real Madrida u finalu Svjetskog klupskog prvenstva u Rabatu, kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić stigao je do svog 22. trofeja u dresu "Kraljevskog kluba".

Nogometaši brazilskog Flamenga osvojili su treće mjesto na klupskom Svjetskom prvenstvu nakon što su u Tangeru svladali egipatski Al Ahly 4:2. Pogodak vrijedan trećeg mjesta postigao je Gabriel Barbosa u 84. minuti iz jedanaesterca za 3:2. Kasnije je za konačnih 4-2 pogodio Pedro u 91. minuti. Inače, prije toga je Al Ahly imao puno prilika po treći put za redom, na ovom turniru, osvojiti treće mjesto.

Utakmica je i počela golom Barbose s bijele točke u 11. minuti za 1:0 Flamenga. No, potom je Ahmed Radwan postigao dva gola, u 37. i 60. minuti, za preokret, s tim da je igrač Al Ahlyja Malloul u 58. minuti propustio realizirati jedanaesterac.

Ključni trenutak bio je crveni karton Abdel Fattaha u 69. minuti nakon čega je Flamengo iskoristio igrača više te zabio tri pogotka za preokret i konačno slavlje. Strijelac za 2:2 je bio Pedro u 77. minuti.

Kopirati
Drag cursor here to close