Modrić lovi 22. trofej

Počelo Svjetsko klupsko prvenstvo, Al Ahly ostvario pobjedu

Do sada je 11 klubova osvajalo naslov svjetskog klupskog prvaka. Kapetan hrvatske reprezentacije je u dresu Kraljevskog kluba četiri puta slavio na klupskom svjetskom prvenstvu (2014, 2016, 2017, 2018), a do sada je s Realom osvojio ukupno 21 trofej.
Sport / Nogomet | 01. 02. 2023. u 22:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utakmicom između egipatskog Al Ahlyja i novozelandskog Auckland Cityja u marokanskom gradu Tangieru, počelo je još jedno izdanje Svjetskog klupskog prvenstva.Na FIFA Club World Cupu sudjeluje sedam momčadi, pobjednici najjačih kontinentalnih natjecanja (Real Madrid, Flamengo, Wydad Casablanca, Seattle Sounders, Auckland City), afrički doprvak (Al Ahly), te predstavnik Azije (Al-Hilal). Al Ahly je opravdao očekivanja protiv Auckland Cityja.

Hussein El Shahat je postigao gol u drugoj minuti nadoknade prvog dijela, nakon čega su u nastavku Mohamed Sherif (56) i Percy Tau (88), završili posao. Al Ahly, jedan od najvećih klubova afričkog kontinenta će u u četvrtfinalu igrati protiv prvaka CONCACAF-a Seattlea Soundersa koji se kao jedna američka momčad prvi put pojavljuju u ovom društvu. Seattle je prošle sezone u MLS ostao bez play offa. Bolji iz ovog susreta će u polufinalu na megdan Real Madridu.

U drugom dijelu ždrijeba je južnoamerički prvak Flamengo koji će u polufinalu igrati protiv pobjednika susreta između marokanskog Wydad Casablance i saudijskog Al Hilala.

Prvo klupsko SP u Brazilu igralo se paralelno s Interkontinentalnim kupom, natjecanjem koje su zajednički organizirale europska (UEFA) i južnoamerička nogometna organizacija (CONMEBOL) od 1960. godine.Svjetsko klupsko prvenstvo je prvi puta održano 2000. godine, a slavio je Corinthians, no u razdoblju od 2001. do 2004., natjecanja su bila otkazana zbog raznih okolnosti.

Posljednji Intercontinentalni kup, natjecanje između europskog i južnoameričkog prvaka, održano je 2004. godine. Od 2005. to je natjecanje spojeno s FIFA-inim klupskim prvenstvom.

Do sada je 11 klubova osvajalo naslov svjetskog klupskog prvaka. Kapetan hrvatske reprezentacije je u dresu Kraljevskog kluba četiri puta slavio na klupskom svjetskom prvenstvu (2014, 2016, 2017, 2018), a do sada je s Realom osvojio ukupno 21 trofej. Posljednjih devet turnira osvajali su Bayern, Real Madrid, Barcelona, Liverpool i Bayern, dok je Corinthians zadnji klub iz Južne Amerike koji je otišao do kraja 2012. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close