Lyonu samo bod, Marseille uzeo tri

U Francuskoj prekid, golman stradao od petarde

Petarda je pala nekih pola metra od golmana gostiju, koji je to primijetio, međutim onda je okrenuo glavu i otišao u drugom smjeru. Nakon što je petarda eksplodirala, Diaw je bez svijesti pao na teren.
Sport / Nogomet | 08. 10. 2023. u 21:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sve ono što se događalo na utakmica osmog kola francuskog prvenstva, ostalo je u sjeni prekida utakmice Montpellier - Clermont.
Koji se dogodio u šestoj minuti nadoknade nakon što su domaći navijači petardom gađali gostujućeg golmana Moryja Diawa.

Petarda je pala nekih pola metra od golmana gostiju, koji je to primijetio, međutim onda je okrenuo glavu i otišao u drugom smjeru. Nakon što je petarda eksplodirala, Diaw je bez svijesti pao na teren.

Oko njega se okupio veliki broj igrača i liječničke službe, nakon čega je iznesen s terena te otpremljen u bolnicu, gdje će biti podvrgnut pretragama. Sudac Florent Batta je prekinuo utakmicu. Do prekida je Montpellier vodio 4:2.

U prvom nedjeljnom susretu Marseille je pobijedio Le Havre s 3:0 prekinuvši niz od sedam susreta bez pobjede. Marseille je zadnju pobjedu ostvario 28. kolovoza protiv Bresta, a potom je spojio pet ligaških i dva europska susreta bez slavlja.

Golove za OM zabili su Arouna Sangante (18-ag), Pierre-Emerick Aubameyang (21) i Ismaila Sarr (84). Gosti su od 40. minute igrali bez isključenog Rassoula Ndiayea.

Nogometaši Lyona nastavili su s razočaravajućim rezultatima nakon što su u susretu osmog kola francuskog prvenstva kod kuće odigrali 3:3 protiv Lorienta ostavši u zoni ispadanja. Gosti su poveli u 16. minuti golom Eli Juniora Kroupija, no Lyon je do kraja poluvremena uspio okrenuti rezultat s tri gola, a strijelci su bili Ernest Nuamah (21) i Alexandre Lacazette (22, 41-11m).

Ipak, Lorient je u nastavku uspio izjednačiti. Kroupi je u 54. minuti smanjio, da bi Darlin Yongwa u 79. minuti izjednačio na 3:3. Za Lyon je cijeli susret odigrao Dejan Lovren, dok Duje Ćaleta-Car nije ulazio u igru. Lyon se trenutačno nalazi na 17. mjestu sa svega tri boda, pet manje od zone spasa.

Brest kao domaćin nije mogao više od jednog boda. Bolje rečeno, taj bod su domaćini izvukli tek u 93. minuti. Gosti su jako dugo vodili golom Magrija, ali je Satriano spasio domaće koji su u sezonu krenuli neočekivano dobro.

Kopirati
Drag cursor here to close