Prve utakmice doigravanja

U Europskoj ligi uspješni Ferencvaroš, Zürich, Fenerbahçe...

Momčad koju je zagrebački Dinamo izbacio iz borbe za Ligu prvaka, bugarski prvak Ludogorec, teže od očekivanog je stigao do pobjede protiv Žalgirisa.
Sport / Nogomet | 18. 08. 2022. u 23:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je HJK u prvoj utakmici kvalifikacija za Europsku ligu, igranih u četvrtak, s minimalnih 1:0 svladao danski Silkeborg, odigrano je još devet utakmica od kojih se njih četiri igralo u ranijem terminu.

Mađarski Fradi bio nemilosrdan prema irskom Shamrocku kojeg su na domaćem terenu razbili s 4:0. Dvostruki strijelac Traore bio je prvo ime susreta.

Zuerich je okrenuo vodstvo škotskog Heartsa te na kraju slavio rezultatom 2:1.

Svi golovi na susretu viđeni su u prvom poluvremenu.

Jedan od 'kikseva' bio je i remi Olympiacosa u gostima kod ciparskog Apollona (1:1).

Moldavski Šerif na gostovanju kod armenskog Pjunika nije uspio slaviti, ali je momčad Stjepana Tomasa odigrala utakmicu bez golova pa su tako i dalje favoriti za prolazak dalje uoči druge utakmice.

Momčad koju je zagrebački Dinamo izbacio iz borbe za Ligu prvaka, bugarski prvak Ludogorec, teže od očekivanog je stigao do pobjede protiv Žalgirisa.

Skupo su prodali kožu gosti, a usprkos porazu, imaju aktivan rezultat uoči uzvrata. Jedini pogodak na utakmici pao je u drugoj minuti kad je loptu u svoju mrežu ugurao Tatomirović.

Ukrajinski Dnipro -1 na domaćem terenu izgubio je od AEK-a iz Larnace rezultatom 1:2. Već nakon pola sata igre domaći su imali dva pogotka zaostatka, a igrač koji je obilježio ovu utakmicu, i to prvo autogolom, a potom i golom, je bivši stoper Hajduka Oleksandr Svatok.

Europska liga, doigravanje

Četvrtak, 18. kolovoza

HJK – Silkeborg 1:0

Ferencvaros – Shamrock 4:0

Apollon – Olympiacos 1:1

Malmo – Sivasspor 3:1

Pjunik – Šerif 0:0

Zurich – Hearts 2:1

Ludogoerc – Žalgiris 1:0

Dnipro -1 – AEK Larnaca 1:2

Gent – Omonia 0:2

Austria Beč – Fenerbahce 0:2

Kopirati
Drag cursor here to close