Kvalifikacije za Ligu prvaka

Porazi Rangersa i Sheriffa, pobjeda Bencife, remi Monaca i PSV-a

U prvom susretu dana, moldavski Sheriff nije uspio napraviti veliko iznenađenje kao u prošloj sezoni. Viktoria Plzen bila je bolja rezultatom 2:1. Poraženi su i Glasgow Rangers te danski Midtjylland.
Sport / Nogomet | 02. 08. 2022. u 23:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prvim utakmicama 3. pretkola slavili su uz zagrebačke Modre i belgijski Royale Union SG, Viktoria Plzen i Benfica, dok je Monaco odigrao 1:1 s PSV-om.

Sheriff - Vikoria Plzen 1:2

U prvom susretu dana, moldavski Sheriff nije uspio napraviti veliko iznenađenje kao u prošloj sezoni. Viktoria Plzen bila je bolja rezultatom 2:1 i na domaćem će ih terenu dočekati puno mirnije.

Sedam žutih kartona i čak dva jedanesterca (dosuđena već u prvom dijelu) vidjeli smo na ovome susretu. Prvi gol zabili su igrači hrvatskog stratega Stjepana Tomasa već u 36. minuti susreta. Akanbi je bio precizan iz penala, a a valja naglasiti da su već od tad u razmaku od smo 20-ak minuta pokazana četiri žuta kartona. Tri za domaćine i jedan za goste.

No, do kraja prvoga dijela, još jedan spektakl. Sudac pokazuje opet na bijelu točku i u 41. minuti Viktoria izjednačuje. Precizan je Tomaš Chory.

U nastavku je opet sve počelo žutim kartonom. U sučevu bilježnicu je upisan Hejda. U 55. minuti gosti su preokrenuli rezultat na semaforu. U vodstvo ih je doveo Pavel Bucha, a do kraja je viđeno tek nekoliko izmjena i još žutih kartona.

Monaco - PSV 1:1

Monaco i PSV nisu ponudili pretjeran spektakl u susretu završenom remijem 1:1. Činilo se nakon pola sata igre da bi se nešto moglo 'zakuhati', provjeravao je VAR ima li penala za domaćine, ali nije ga bilo.

Moralo se sve do 38. minute čekati prvi gol na susretu. Postigli su ga gosti, a potpisuje ga Joey Veerman. U drugom dijelu su domaćini ponudili poneki udarac više od gostiju, ali sve je bilo van okvira gola.

I tako sve do 80. minute kada je Axel Disasi, njihov najbolji igrač na ovom susretu, zabio za izjednačenje i konačnih 1:1.

Royale Union SG - Rangers 2:0

Škotima nije išlo, nije to bila njihova večer. Zabili su samo domaćini i to dva komada za konačnih 2:0.

Prvo je mrežu u 27. minuti zatresao Teddy Teuma na asistenciju Nieuwkooopa i s 1:0 se otišlo na pauzu.

U nastavku je Van Bronckhorst odlučio izvaditi Bornu Barišića i Jacka, a uvesti Yilmaza i Daviesa u 67. minuti susreta pa je za manje od 10 minuta već popio drugi gol i to s bijele točke. Precizan je bio Dante Vanzeir.

Benfica - Midtjylland 4:1

Najdominantnije riješen susret večeri bio je onaj zadnji na rasporedu. Benfica je slavila s velikih 4:1 protiv Midtjyllanda kod kuće, a dominaciju su pokazali u prvih 45 minuta pa se u ostatku susreta odmarali.

Prvi gol pao je već u 16. minuti, a precizan je bio Goncalo Ramos. Isti je strijelac povećao prednost domaćih na 2:0 u 33. minuti, a prvi dio je s velikih 3:0 završio Enzo Fernandez.

Za četvrti gol domaćina pobrinuo se hattrickom Ramos u 61. minuti za opuštenu igru u narednih pola sata.

Planove im je tek malo pomrsio Pione Sisto u 77. minuti kada je bio precizan s bijele točke.

UEFA Liga prvaka, prve utakmice 3. pretkola

Utorak, 2. kolovoza

Šerif - Viktoria Plzen 1-2 (Rasheed 36-11m / Chory 41-11m, Bucha 55)

Ludogorec - Dinamo 1-2 (Tekpetey 22 / Perić 6, Padt 9-ag)

Monaco - PSV Eindhoven 1-1 (Disasi 80 / Veerman 38)

Royale Union - Rangers 2-0 (Teuma 27, Vanzeir 70-11m)

Benfica - Midtjylland 4-1 (G. Ramos 17, 33, 61, Fernandez 40 / Sisto 78-11m)

Srijeda, 3. kolovoza

Qarabag - Ferencvaros (18.00)

Bodo/Glimt - Žalgiris (18.00)

Maccabi Haifa - Apolon (19.00)

Dinamo Kijev - Sturm (20.00)

Crvena zvezda - Pjunik (20.45)

Kopirati
Drag cursor here to close