Trener GOŠK-a

Bubalo: U derbiju je bitno ne izgubiti

Prvenstvo je dugo i ima se još puno za igrati'', komentirao je trener GOŠK-a Ivan Bubalo.
Sport / Nogomet | 09. 11. 2021. u 14:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za gabelski GOŠK je Bratstvo iz Gračanice tradicionalno jako težak protivnik, pa je tako bilo i u okviru 13. kola Prve lige FBiH kad su dvije ekipe odigrale neriješeno u Gabeli (2:2).

Za domaćine su poentirali Dženan Haračić u 49. minuti, te Josip Šantić u 65. minuti. Haračić u prvom dijelu nije zabio penal kod 0:0, dok je Šantić ispustio zicer kad je kod 1:1 savladao golmana, ali onda pogodio vratnicu. Strijelci za Bratstvo su bili Branislav Šer (37. minut) i Elvedin Aletić (80).

''Mislim da je remi najrealniji kad se sve sagleda. Kaznili su naše promašaje i vodili u prvom dijelu, kasnije smo okrenuli i imali kontrolu. Ipak znali smo da je Bratstvo jako opasna ekipa, što su oni i pokazali. Zabili su nam gol poslije našeg prekida i njihove kontre koju nismo pokrili. Bio je težak i natopljen teren poslije svih kiša. Nedostajala nam je i energija suspendiranih Rizvanovića i Šunjića. Svi bi voljeli da smo pobijedili, ali ipak u derbiju je bitno ne izgubiti. Prvenstvo je dugo i ima se još puno za igrati'', komentirao je za Dnevni list trener GOŠK-a Ivan Bubalo.

Izjednačenje na 2:2 je stiglo poslije slabe reakcije na brzi kontranapad protivnika.

''Znali smo odakle nam prijeti opasnost. Poslije našeg prekida mora se napraviti prekršaj i po cijenu žutog kartona. Mi ga nismo napravili iako smo imali dvije prilike. Tako se kontra ne bi desila. Međutim oni su to istrčali i zabili iz školske kontre'', kazao je Bubalo.

Tim iz Gračanice Gabeljanima nikako ne odgovara. GOŠK nije pobijedio Bratstvo još od 17. kolovoza 2014. godine kad je bilo 2:0, odnosno preko 7 godina. U sezoni 2015./2016. bilo je 0:0 u Gabeli, dok je Bratstvo u Gračanici slavilo sa 2:0, u sezoni 2016./2017. Bratstvo je pobijedilo sa 2:0 u Gabeli, dok je u Gračanici bilo 1:1. Potom je GOŠK dvije sezone igrao Premijer ligu, da bi se ekipe sastale opet 2019. godine odigravši 1:1 u Gabeli. Proljetni meč se nije igrao radi pandemije. Prošle sezone je bilo 1:0 za Bratstvo u Gračanici, a 1:1 u Gabeli. Novi remi (2:2) su dvije ekipe odigrale prošle nedjelje. Bila je to osma vezana utakmica u kojoj Bratstvo nije izgubilo od GOŠK-a (3 pobjede, 5 remija).

U sljedećem kolu Gabeljani gostuju kod Budućnosti u Banovićima.

''Kod mog kolege i jako dobrog trenera Milenka Bošnjakovića Budućnost igra kao preporođena. Ipak nadam se da ćemo prekinuti ovaj niz neriješenih rezultata i već u Banovićima slaviti'', zaključio je Ivan Bubalo

Kopirati
Drag cursor here to close