Izjednačeno sa Sarajevom

Tuzlacima 'ispala' pobjeda – Zrinjski ostaje na vrhu

Neriješen rezultat ove utakmice ostavio je na vrhu ljestvice Zrinjski.
Sport / Nogomet | 03. 10. 2021. u 19:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

FK Tuzla City ispustila je u posljednjoj minuti susreta protiv FK Sarajevo primivši gol za konačan rezultat od 1:1 u 89. minuti susreta 12. kola Premijer lige BiH.

Dženis Ćosić, pomoćni trener Tuzlaka, rekao je nakon utakmice kako s obzirom na vrijeme kad su primili gol, ne mogu biti potpuno zadovoljni rezultatom.

''Mislim da smo u drugo poluvrijeme ušli puno odlučnije, ali nismo utakmicu riješili na vrijeme. Sarajevo nas je više dekoncentriralo nekim izmjenama, a na kraju nismo uspjeli da ih iskontroliramo do kraja. Mi smo blago podigli formu, ali trebamo da je podignemo za još jedan nivo. Poradit ćemo na tome da nastavimo još više dignemo formu. Želimo već utakmicu sa Željezničarom dočekati u što boljem svjetlu", rekao je Ćosić.

Goran Sablić rekao je kako su njegovi igrači bili nervozni u drugom dijelu ali da im se trud na kraju ipak isplatio pa su došli do izjednačujućeg zgoditka.

''Tuzla City je jako dobro otvorio utakmicu, bilo je to ono čega smo se pribojavali, nismo uspjeli izdržati pritisak u prvih 15 minuta. Nakon toga u prvom poluvremenu mi smo kontrolirali tok utakmice. Nije bilo izrazitih šansi, međutim falilo nam je malo više energije u napadu, da poentiramo iz tih situacija'', rekao je Sablić.

Istaknuo je kako su imali jako puno problema u pripremi utakmice jer im je otpalo nekoliko igrača.

''Među pojedincima koji su bili na klupi i koji su igrali bilo je onih koji se isto nisu najbolje osjećali'', rekao je i dodao kako je igra mogla biti tečnija i bolja.



Neriješen rezultat ove utakmice ostavio je na vrhu ljestvice Zrinjski koji je jučerašnjim trijumfom protiv Širokog (4:0) zasjeo na lidersku poziciju prvi put ove sezone.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kopirati
Drag cursor here to close