Novi udar na blagajnu

UEFA odrezala paprenu kaznu Veležu, suspendiran i njihov bivši igrač

Iako je Velež davno završio svoj nastup u Europi, sada mu je stigao "račun" od Uefe zbog ponašanja njegovih navijača.
Sport / Nogomet | 02. 10. 2021. u 08:46 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na sve što se Veležu događalo proteklih tjedana, nakon utakmice s Borcem i kazne NS-a BiH, nadovezala se i kazna od strane Uefe, zbog ponašanja njegovih navijača na utakmici s Elfsborgom.

Ta utakmica odigrana je 12. kolovoza na stadionu Grbavica u Sarajevu, gdje Veležu podrška od 10.000 navijača nije pomogla da izbjegne 1:4 poraz od švedske momčadi.

Ipak, dio navijača ponašao se neprimjereno, a to UEFA ne tolerira. Tako će zbog ubacivanja predmeta na teren Veležu UEFA od honoriranja za nastup u Europi odbiti 4500 eura, još 5500 za upotrebu pirotehnike, a čak 8000 moraju platiti zbog korištenja lasera.

Dodajmo i to da je Velež već kažnjen sa 16.000 za slične stvari na utakmicama s AEK-om i gostujućom kod Elfsborga, tako da je ukupna kazna 34.000 eura. Za utjehu im ostaje to što je za sam nastup u Europi mostarski klub zaradio oko 850.000 eura.

Treba reći da je kažnjen i napadač Veleža, točnije sada već bivši igrač ovog kluba Dejan Georgijević, koji je zbog vrijeđanja protivničkog igrača suspendiran na tri utakmice neigranja u europskim natjecanjima.

 
Kopirati
Drag cursor here to close