kvalifikacije za sp

Turska predlaže: Neka Kosovo bude u grupi s Hrvatskom i Turskom

Sport / Nogomet | 25. 11. 2015. u 14:40 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpredsjednik Nogometnog saveza Turske (TFF) Servet Yardimci obećao je da će dati glas kosovskom savezu za prijem u UEFA, prenosi B92.

Yardimci je uvjeren da će Kosovo igrati u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, uz prijedlog da bude u istoj grupi u kojoj su Turska i Hrvatska.

Prema pisanju kosovskog lista Zeri, čelnici TFF na sastanku u Prištini i razgovarali o budućnosti nogometa na Kosovu, sa zaključkom da postoji želja da tamošnja reprezentacijom igra u Prvoj grupi kvalifikacija još sa Islandom, Ukrajinom i Finskom.

Yardimci je izjavio da će TFF učiniti sve da Kosovo naknadno uđe u kvalifikacije, čak i da će za to lobirati kod drugih Saveza.

- Želja nam je da se Kosovo pridruži našoj grupi, posebno jer ima samo pet reprezentacija - rekao je Jardimci, a prenosi Zeri.

Oko prijema kosovskog Saveza u UEFA raspravljat će se u ožujku 2016. godine na Kongresu u Budimpešti, što je prvi uvjet FIFA kako bi šest mjeseci kasnije počeli kvalifikacije za SP u Rusiji.

Turska je bila jedna od prvih reprezentacija koja je igrala prijateljsku utakmicu sa Kosovom. U svibnju prošle godine Turska je u Kosovskoj Mitrovici slavila sa 6:1.

Kopirati
Drag cursor here to close