"Agresivnost i diskriminacija"

Drama u skupini Zrinjskog: Klub objavio video uhićenja svojih igrača

Legia je objavila pola sata dugu snimku koja opisuje skandal te tvrdi da su Nizozemci pokazali ksenofobiju, agresivnost i diskriminaciju.
Sport / Nogomet | 12. 10. 2023. u 08:24 Bljesak.info
The Dutch showed xenophobia, aggression and discrimination - scandal after the AZ - Legia match.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nizozemska policija prošli je tjedan privela dvije osobe nakon utakmice AZ-a i Legije u Alkmaaru. O kome je riječ nije željela otkriti, no poljski mediji odmah su pisali da su privedeni Legijini igrači Portugalac Josue i Srbin Radovan Pankov.

Pisalo se i da je u gužvi nakon utakmice policija pretukla i predsjednika kluba Dariusza Mioduskija, prenosi Index.hr

Policija je nakon nereda bila objavila da je dvoje uhićenih osumnjičeno za kazneno djelo napada, a istovremeno su poljski mediji pisali da je došlo do naguravanja i tučnjave s osiguranjem koje nije željelo pustiti momčad sa stadiona.

Navodno jer su navijači poljske momčadi u tom trenutku počeli napuštati svoj sektor pa je osiguranje tu situaciju smatralo opasnom.

Situacija je bila eskalirala, a u gužvi je stradao i predsjednik poljskog kluba te jedan od trenera, koji su dobili udarce po licu i leđima. Kako je sve izgledalo nakon ogleda u Konferencijskoj ligi objavila je Legia na svom YouTube kanalu.

Pola sata dugu snimku opisuje kao skandal te tvrdi da su Nizozemci pokazali ksenofobiju, agresivnost i diskriminaciju. Na njoj se vidi i uhićenje srpskog nogometaša.

Kopirati
Drag cursor here to close