Privedeni zbog sukoba s osiguranjem

Pušteni igrači Legije Josue i Pankov

Nizozemci tvrde kako su pomenuti igrači čak jednoj osobi u napadu slomili ruku.
Sport / Nogomet | 07. 10. 2023. u 10:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dilema je napokon riješena. Nakon što su privedeni Legijini igrači Portugalac Josué i Srbin Radovan Pankov, kako i zbog čega su završili u pritvoru.

Prema tvrdnjama medija, obojica su privedena zbog sukoba s ljudima iz osiguranja na stadionu. Nizozemci tvrde kako su pomenuti igrači čak jednoj osobi u napadu slomili ruku. Nakon utakmice je došlo do naguravanja, nakon čega je jedan od ljudi iz osiguranja pao i slomio ruku.

Po zakonima u Nizozemskoj, dvojica igrača su morala da provedu u pritvoru najmanje 72 sata. Ipak, pušteni su ranije.

"Tužilac je donio odluku o pritvoru igrača što nije bilo nimalo lako. Radilo se o osobama osumnjičenim za teška krivična djela. Mediji u Poljskoj su nogometaše kao žrtve ali to nije točno. Silu su upotrijebili igrači. Hapšenje je bilo posljednja mjera, iznuđena i potpuno opravdana. Policija to ne radi bez razloga, sigurno ne u slučaju kada se o radni o nogometašima nakon jedne međunarodne utakmice" pojasnio je tužilac iz Nizozemske.

Predsjednik Legije Dariusz Mioduski je imao svoje viđenje situacije.

"Ja sam stigao par sati prije utakmice, čuo sam priče kako naši navijači nisu dobrodošli. Gradonačelnik grada nije želio Poljake. Doživio sam svašta, ali nikada nisam da policija napada igrače i rukovodstvo jedne ekipe.

Nećemo olako prijeći preko ovoga, to što pišu mediji u Nizozemskoj nije istina. Ja sam bio na licu mjesta, znam što se dogodilo. Na početku nismo niti znali gdje su naši igrači. Prvo su rekli kako su odvedeni za Amsterdam, ali su oni ostali u Alkmaaru. Sada su tu s nama, napokon se možemo posvetiti prvoj narednoj utakmici koja nas čeka" pojasnio je predsjednik Legije.

Kopirati
Drag cursor here to close