Zanimljivo razmišljanje trenera Bayerna

Tuchel: Teren i sudac nisu bili na razini!

Sport / Nogomet | 20. 04. 2023. u 01:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nitko nije očekivao da će završnica sezone biti ovako turbulenta za Bayern. U kratkom periodu klub je ostao bez dva trofeja, treći nije siguran. Trener je novi, igrači nervozni, navijači još više. Nervozan je i Tuchel, navijači također. Vidjelo se to i u revanš utakmici protiv Manchester Cityja. U kojoj je Bayern izgledao dobro, ali ne dovoljno da bi se nadoknadio veliki zaostatak iz prve utakmice. 

Tuchel je u više navrata protestirao zbog sudačkih odluka, čak i kada su išle u njegovu korist - poput poništenog crvenog kartona Dayotu Upamecanu - našao je povod za prigovor. Glavni sudac Clement Turpin u tom mu je trenutku pokazao prvu opomenu, a krajem ogleda i drugi, odnosno isključujući karton. U samo šest utakmica Tuchel je ostao bez Njemačkog kupa i Lige prvaka kao glavnog cilja Nijemaca.

"Nismo napravili ono što smo planirali, teško je ovo probaviti. Imali smo dovoljno šansi za pobjedu, zadovoljan sam načinom na koji smo igrali. Dvije stvari danas nisu bile na razini, a to su teren i sudac. Sudio je za ocjenu 6. Bili smo ravnopravni najjačoj ekipi Europe, koja je pritom i u najboljoj formi. Danas smo ih namučili više nego u Manchesteru, ali u 180 minuta nismo imali nimalo sreće", kratko je komentirao Tuchel.

Novi trener Bayerna zapisao je samo dvije pobjede u prvih šest utakmica, što je najgori start jednog menadžera na Alianz Areni još od 1991. godine i Sorena Lerbyja. Pod vodstvom Lerbyja Bayern je recimo ispao u drugom kolu Kupa UEFA nakon što su poraženi od B 1903 Kopenhagena 6:2.

Kopirati
Drag cursor here to close