Tuchel pred utakmicu

Tuchel: Pepove momčadi imaju poseban stil

"Imao sam zadovoljstvo razgovarati s Johanom Cruyffom koji mi je rekao o napadaču kojeg nikad nisu mogli kontrolirati s Barcelonom sve dok ga nisu prestali čuvati. Onda je prestao zabijati golove. No, mi to ipak nećemo učiniti", podvukao je Tuchel.
Sport / Nogomet | 11. 04. 2023. u 10:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za ovakve utakmice se obično kaže da su finale prije finala. Četvrtfinale Lige prvaka nam donosi sraz Manchester Citya i Bayerna. Za onu momčad koja bude eliminirana sezona bi se čak mogla proglasiti neuspješnom, ali ždrijeb je jednostavno odlučio tako. Povijest pamti šest međusobnih dvoboja, posljednji je bio u sezoni 2013-14, ali nikada se ova dva kluba nisu sastajala u nokaut fazi.

"Uzbuđeni smo zbog utakmice, to je ogroman izazov, vrsta testa kakvog želimo. Moramo graditi na posljednjim rezultatima kako bismo imali šanse. Prilično je jasno kako će City igrati. Možete vidjeti učinak kojeg je Pep imao na momčad nakon šest ili sedam godina provedenih ovdje. Oni su veoma napadačka momčad, te su u dobroj formi", reći će Tuchel.

Inače, posljednji Tuchelov trijumf protiv Guardiole odvio se u finalu Lige prvaka 2021. godine kada je Chelsea slavio protiv Građana.

"Pepove momčadi uvijek su imale poseban stil. Pokušat ćemo pronaći načine da im se suprotstavimo sa i bez lopte. Trebamo kompletnu utakmicu. Analizirali smo City posljednjih nekoliko tjedana. Bio sam trener ovdje u Engleskoj i mislim da imamo dobru ideju o tome što možemo očekivati. Želimo ih spriječiti da budu previše dominantni. Momčad ima pravo na samopouzdanje nakon naših dosadašnjih rezultata i nastupa u Ligi prvaka, i moramo pokušati nastaviti tako. Možda imamo ulogu blagog autsajdera, što nije problem. Pokušat ćemo to maksimalno iskoristiti. Moramo biti samouvjereni i vrhunska" zaključio je Tuchel koji se naravno dotakao norveškog napadača Erlinga Haalanda.

"Imao sam zadovoljstvo razgovarati s Johanom Cruyffom koji mi je rekao o napadaču kojeg nikad nisu mogli kontrolirati s Barcelonom sve dok ga nisu prestali čuvati. Onda je prestao zabijati golove. No, mi to ipak nećemo učiniti", podvukao je Tuchel

Kopirati
Drag cursor here to close