Deutschland "über alles"

Tropa: Najgora bilanca Elfa još od 1985. godine!

Ono što se Elfu događa u 2018. godini nije zabilježeno još od davne 1985., kad je Mannschaft također zabilježio pet poraza u jednoj kalendarskoj godini.
Sport / Nogomet | 14. 10. 2018. u 22:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako u Njemačkoj postoji samo jedan nacionalni sport, onda je to zasigurno nogomet. Nijemci su sportska nacija koja je osvajala veliki broj medalja i naslova u gotovo svim poznatim sportovima, ali nogomet je nedvojbeno "über alles".

Ono što se Elfu događa u 2018. godini nije zabilježeno još od davne 1985., kad je Mannschaft također zabilježio pet poraza u jednoj kalendarskoj godini.

Zadnji poraz Joachima Löwa i njegova tima protiv Nizozemske (0:3) u okviru europske Lige nacija pokazao je mnoge slabosti njemačke reprezentacije. Čini se kako neki reprezentativci jednostavno više nemaju isti motiv kao ranije.

U 2018. godini Njemačka je u deset odigranih utakmica ubilježila tr pobjede, dva remija i pet poraza. Takav niz nastavljen je na relativno loše razdoblje iz studenog 2017., u kojem su Nijemci ubilježili dva remija, jedan protiv Engleske, a drugi protiv Francuske.

Tada se neodlučeno protiv nogometnih velesila kao što su Engleska i Francuska učinilo posve uredu, jer je forma tempirana za Svjetsko prvenstvo. Međutim, tek se u Rusiji pokazalo koliko su Nijemci iza konkurencije!

Video: Germany vs Netherlands | 0-3 All Goals 

Izbornici Elfa koji su također upisali pet poraza u jednoj kalendarskoj godini, prije Löwa, bili su Franz Beckenbauer (1985.) i Sepp Herberger (1956.).

Međutim,  Joachim Löw ima i dodatni problem: On je u ''dobroj'' poziciji nadmašiti svoje slavne prethodnike po broju poraza u jednoj kalendarskoj godini!

Naime, Njemačkoj do konca ove godine predstoje još utakmice protiv Francuske u okviru Lige nacija (16. listopada), potom u studenom prijateljska utakmica protiv Rusije i na koncu još jedan susret protiv Nizozemske u okviru Lige nacija.

Uknjiži li Joachima Löw u ove tri utakmice još jedan poraz, postat će neslavni rekorder na izborničkoj dužnosti njemačke reprezentacije sa šest poraza u jednoj kalendarskoj godini.

Ironija bi bila tim veća jer je Löw susretom protiv Nizozemske postao njemački izbornik s najviše utakmica na izborničkoj klupi Njemačke u čitavoj povijesti.

Kopirati
Drag cursor here to close