Liga nacija

Liga nacija: Nakon 16 godina Nizozemska deklasirala Njemačku

Za tri dana Nijemcima slijedi gostovanje kod svjetskog prvaka Francuske koja vodi u skupini sa četiri boda. Nizozemska ima tri boda, a Njemačka jedan bod.
Sport / Nogomet | 13. 10. 2018. u 23:58

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U U derbiju večeri Lige nacija Nizozemska je u Amsterdamu pobijedila Njemačku 3:0 ostvarivši prvu pobjedu protiv Elfa u posljednjih 16 godina.

Posljednji put Nizozemci su dobili njemačku vrstu u studenom 2002. godine rezultatom 3:1, a nakon toga upisali tri neodlučena ishoda i dva poraza.

Nizozemska je povela u 30. minuti golom Virgila van Dijka nakon ubačaja iz kornera. Memphis Depay je ubacio, Ryan Babel pucao glavom pogodivši vratnicu, a Van Dijk je odbijanac pospremio iza leđa Manuela Neuera.

U nastavku susreta Nijemci su imali niz prilika za poravnanje, no nisu uspjeli svladati Jaspera Cillessena. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješene su u 87. minuti kada je domaćin izveo brzu kontru koju je realizirao Depay. Tri minute kasnije Depay je pogodio i vratnicu, a Nijemce je u trećoj minuti nadoknade potopio Georginio Wijnaldum golom za 3:0.

Za Oranje je ovo bila prva pobjeda u skupini 1 elitnog razreda Lige nacija nakon što su u prvom kolu izgubili od Francuske 1:2, dok su Nijemci u prvom susretu igrali 0:0 protiv Francuske, a sada su upisali poraz i drugi susret su bez postignutog gola. Za tri dana Nijemcima slijedi gostovanje kod svjetskog prvaka Francuske koja vodi u skupini sa četiri boda. Nizozemska ima tri boda, a Njemačka jedan bod.

Rezultati susreta nogometne Lige nacija:

Kopirati
Drag cursor here to close