La liga

Tribine prazne, ali zarada raste

Prosječna gledanost španjolskih utakmica na televiziji porasla je za 48 posto nakon nastavka prekinutog prvenstva.
Sport / Nogomet | 04. 09. 2020. u 10:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prihodi Prve lige Španjolske u nogometnu od televizijskih prijenosa porasli su za 20 posto u odnosu na prošlu sezonu, jer navijači gledaju utakmice na televiziji zbog toga što ne mogu biti na tribinama zbog virusa korona, izjavio je direktor La lige za međunarodni razvoj Oscar Mayo.

Rekao je kako je La liga za sezonu 2020/2021 osigurala prihode od 130 milijuna dolara zahvaljujući reklamama i sponzorima.

"Uz veliku gledanost, kompanije nas drže u svojim planovima za komunikaciju i marketing, usprkos generalnom smanjenju trošenja", istaknuo je Mayo.

Prihodi od reklama pred početak prijenosa, oznaka kompanija koje se emitiraju prilikom prekida prijenosa i billboarda kojima se kompjuterski upravlja radi prikazivanja različitih brandova dolaze na već osiguranih+ 2,1 milijardu dolara od prava na prenose ove godine.

Prosječna gledanost španjolskih utakmica na televiziji porasla je za 48 posto nakon nastavka prekinutog prvenstva, prenosi Srna.

Prema riječima Maya, La liga je potpisala ugovor o reklamiranju s kompanijom za sportsko klađenje i casinom "M88" u Aziji, naftnom kompanijom "Total" u Argentini, kompanijom "Orange" na Bliskom istoku i u Africi, a obnovljen je i ugovor sa "Verizonom" u SAD.

Mayo je dodao da će La liga ove sezone iz inozemstva dobiti više od 40 posto prihoda za reklame, što je za osam posto više u odnosu na razdoblje od prije pet godina.

Kopirati
Drag cursor here to close