Ne odustaje

Nekadašnji prvak Europe igra u 11. engleskoj nogometnoj ligi!

Iako se odavno oprostio od profesionalnog nogometa, Evra je proteklih dana snimljen u redovima londonskog Brenthama, koji se natječe u 11. ligi!
Sport / Nogomet | 01. 09. 2020. u 22:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Patrice Evra još uvijek zna podvaliti petom...

Patrice Evra jedan je od najpopularnijih francuskih nogometaša modernoga doba. Ovaj beskompromisni borac, ali i veliki zabavljač, ostavio je traga u klubovima kao što su Manchester United, Juventus i Monaca, ali i u reprezentaciji Tricolora.

Iako se prije godinu dana oprostio od profesionalnog nogometa, Evra je proteklih dana snimljen u redovima londonskog Brenthama, koji se natječe u 11. ligi!

Brentham FC je u okviru Middlesex County lige poražen od North Greenford Uniteda (2:3), a proslavljeni francuski branič predvodio je svoju ekipu kao kapetan.

Radi se, naravno, o amaterskom nogometu, a 39-godišnji Evra igrao je kao lijevo krilo, umjesto očekivane pozicije na lijevom beku.

Patrice Latyr Evra rođen je u Senegalu, kao sin diplomata, a ozbiljan nogomet počeo je igrati u Nici, da bi između 2002. i 2006. godine za Monaco upisao 120 nastupa.

Prelaskom u Manchester United, Evra je između 2006. i 2014. odigrao 273 utakmice za Crvene vragove, poslije čega je tri sezone proveo u Juventusu.

S Manchester Unitedom je Evra pet puta bio prvak Engleske i jednom klupski prvak Europe i svijeta (2008.).

Na kraju karijere igrao je kratko za Marseille, a za West Ham United još kraće.

Član francuske reprezentacije bio je 12 godina, upisavši 81 nastup.

Kopirati
Drag cursor here to close