Prvi trening

Tri nova igrača Zrinjskog, Barišić i Bilbija propuštaju pripreme u Hrvatskoj

Manje od dva tjedna nakon zadnje utakmice u prošloj sezoni s pripremama za novu sezonu krenuli su nogometaši HŠK Zrinjski.
Sport / Nogomet | 10. 06. 2022. u 19:55 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak popodne šef struke Plemića Sergej Jakirović izvršio je prozivku svojih igrača, a od 18 sati odradili su i prvi trening. Na prvom treningu radilo je 25 igrača, odnosno 22 igrača i tri vratara, uključujući Ivana Marića koji je radio po posebnom programu.
 
S prozivke je izostalo čak sedam reprezentativaca, pet u mladim vrstama i dva u seniorskoj, Nemanja Bilbija i Hrvoje Barišića. Iako sve to zadaje probleme Jakiroviću, priznaje da je toliki broj reprezentativaca i kompliment samom Zrinjskom.
 

 
"Naravno da je čast imati toliko reprezentativaca, ali morat ćemo se malo i prilagoditi tome. Bilbija i Barišić neće biti s nama do 15. lipnja, a onda će dobiti sedam dana odmora. To znači da će propustiti pripreme u Svetom Martinu, ali ljudima jednostavno moramo dati da se odmore. Mladi će se priključiti ovog vikenda i ići će s nama u Hrvatsku", kazao je Jakirović.
 
 
Od mladih reprezentativaca Ivan Bašić vjerojatno neće ići na pripreme, jer je pred transferom u Rusiju, što znači da Jakirović gubi mladog igrača sa "zagarantiranim" mjestom u prvom sastavu.
 
"Očekujte još barem četiri nova igrača, od čega će dva biti ispod 21 godine, jer bez toga ne može. Drago mi je da je Savez promijenio to pravilo, jer bilo mi je smiješno da se mladog igrača vadi u prvom prekidu. Sada jedan mora igrati do poluvremena, drugi cijelu utakmicu, odnosno možeš ga zamijeniti isto mladim igračem. Ovo je sada dobro i ako su pametni, to mogu iskoristiti". 
 
Bljesak.info / Prvi trening Zrinjskog
 
Tri nova igrača Jakirović je već doveo. Frane Maglica (HŠK Posušje) već je potvrđen, a danas su trening odradili Mario Ćuže (posudba iz GNK Dinamo) i Filip Brekalo (NK Široki Brijeg).
 
"Maglicu znam od prije, a u Posušju je pokazao zadovoljavajuće igre i može ići korak naprijed, te dobro će nam doći u rotaciji. Ćuže sve ofenzivne pozicije može pokriti. Bio je u Dnipru, ali tamo je nažalost rat i morao se vratiti u Dinamo.
 
Ima dosta HNL iskustva i smatramo da nam može donijeti kvalitetu, na krilima pogotovo, pa i u vezi. Brekalova pozicija na boku je deficitirana, a uz to on je mlad i domaći igrač, kao takav iskoristiv. Znamo zašto ga dovodimo, a sve ostalo je na njemu".
 
Plemići će odraditi tri treninga do polaska na pripreme u Hrvatsku, a tamo ih čekaju i prve utakmice.
 
Petnaestog lipnja dogovorena je utakmica sa slovenskom Murom, a nakon toga ih čekaju ogledi s novim hrvatskim prvoligašem Varaždinom te makedonskom Škendijom. 
Kopirati
Drag cursor here to close