Ne sam Diče ...

Trenerski velikan postao predmet sprdnje: Narugao se Zrinjskom pa ga 'poklopila' karma

Jedna od utakmica koja je svakako obilježila prvo kolo Konferencijske lige je ona u Mostaru gdje je Zrinjski čudesnim preokretom protiv nizozemskog AZ Alkmaara nakon 0:3 na poluvremenu pobijedio sa 4:3.
Sport / Nogomet | 22. 09. 2023. u 09:05 Bljesak.info / Index.hr

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dick Advocaat (75), trofejni nizozemski trener koji je vodio niz velikih klubova i reprezentacija, kao stručni komentator nizozemske televizije dao je izjavu koja je postala viralna.

Na poluvremenu utakmice prvog kola skupine Konferencijske lige, koju su u Mostaru igrali Zrinjski i AZ, Advocaat je pri vodstvu gostiju 3:0, misleći na prvaka Bosne i Hercegovine, izjavio: "Nevjerojatno je da ovakvim momčadima uopće dopuštaju igranje u europskim kupovima." 

Njegovu su izjavu mnogi prenijeli na društvenim mrežama, nakon koje je s pravom on postao predmet ismijavanja, jer je u drugom dijelu je Zrinjski protiv kluba iz vrha Eredivisie i bivšeg Advocaatovog poslodavca izveo čudesan preokret.

Naravno, Advocaatova izjava odmah je postala viralna na društvenim mrežama, a onaj koji se rugao Zrinjskom sada je sam postao predmet poruge.

Advocaat je s PSV-om osvojio prvenstvo i kup, Rangerse je vodio do dvije škotske duple i jedne trostruke krune, a sa Zenitom je osvojio titulu i Kup UEFA. Bio je izbornik Nizozemske, Rusije, Belgije, Srbije...

Inače, trener Alkmaara Pascal Jansen nije dopustio odlazak u svlačionicu svojim igračima nakon šokantnog poraza od Zrinjskog (4:3) u prvom kolu Uefine Konferencijske lige.

"Ostavio sam svoje igrače nekoliko minuta na terenu da čuju domaće navijače da osjete bol onoga što se dogodilo u drugom poluvremenu. Primili smo dva brza, laka gola, što je dalo protivniku snagu i energiju da napravi potpuni preokret", izjavio je Jansen na konferenciji za novinare. Dodao je kako je nakon vodstva 3:0 na poluvremenu trebalo izaći na teren i mirno privesti utakmicu kraju. Međutim, to se nije dogodilo. 

"Iznenadio nas je prvi gol Zrinjskog koji je pao iz slobodnog udarca. Onda su se probudili domaći navijači i definitivno podigli svoju momčad. Kod drugog gola nismo radili osnovnu stvar, nismo pratili protivnika i nismo ga spriječili da ubaci loptu koja je na kraju završila u mreži. Imao je domaći igrač i malo sreće, jer očigledno je da to nije bio udarac već pokušaj centaršuta", kazao je Jansen. Nakon toga, dodao je, nije bilo povratka. 

Podsjetimo, nestvarni preokret, igrači su heroji i čudo, ocjene su nogometnoga susreta prvog kola skupine E Konferencijske lige u kojoj je Zrinjski slavio protiv favoriziranog AZ Alkmaara koji je na poluvremenu vodio 3-0, a na kraju je završilo 4-3 za mostarsku momčad.

Zrinjski se nakon prvoga kola nalazi na prvom mjestu skupine E Konferencijske lige, dok drugo mjesto zauzima Legija iz Varšave koja je pobijedila Aston Villu 3-2.

Kopirati
Drag cursor here to close