Odmori se, zaslužio si

Trener PSG-a Tuchel sjeda Buffona na klupu: Areola postaje prvi vratar

"On potječe iz klupske škole. PSG je za njega sve na svijetu. Stoga se želi po svaku cijenu ovdje dokazati. To je situacija koju trebamo i respektirati, ali i iskoristiti", kazao je Tuchel o Areoli.
Sport / Nogomet | 13. 09. 2018. u 09:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Legendarni Gianluigi Buffon (40) bit će u Paris Saint-Germain ubuduće drugi vratar, odlučio je trener Thomas Tuchel.

Njemački stručnjak, koji je ove sezone preuzeo PSG, smatra kako Alphonse Areola (25) treba imati prednost ispred "Gigija" Buffona, koji se također ovoga ljeta pridružio Parižanima.

Tuchel je za radijsku postaju „RMC Sport“ kazao kako vratar nacionalne vrste Francuske zaslužuje poziciju prvog golmana.

"On potječe iz klupske škole. PSG je za njega sve na svijetu. Stoga se želi po svaku cijenu ovdje dokazati. To je situacija koju trebamo i respektirati, ali i iskoristiti", kazao je Tuchel.

U dosadašnjem dijelu francuskog prvenstva obojica su vratara branili na po dvije utakmice.

Inače, o dolasku Buffona u PSG njemački stručnjak ima iznimno pozitivno razmišljanje.

"Siguran sam da ćemo njegovim dolaskom biti nagrađeni. Također sam siguran kako će Alphonse postati bolji, ali ne zbog dolaska konkurencije, nego upravo zahvaljujući Gigju. Buffon nije tip igrača za rezervne klupe. On je igrač koji ima veliki utjecaj na momčad. Frenetičan je! Komunicira s kolegama i pokušava i meni pomoći. Posve razumijem zašto pripada samome vrhu i zašto je imao takvu karijeru", rekao je trener PSG-a o talijanskom velikanu koji je za nacionalnu vrstu svoje zemlje ubilježio čak 176 nastupa.

I dok je Tuchel oduševljen dolaskom Buffona u PSG, kod nekih drugih stvari po pitanju klupske politike transfera ovoga ljeta , nije posve zadovoljan.

"Javna je tajna da smo tražili šesticu kao zamjenu za Thiaga Mottu. Kad tragaš za šesticom u PSG-u, onda pokušavaš naći nekoga s talentom i osobnošću. Nije nam to uspjelo, na kraju nam je vrijeme isteklo. Međutim, ja imam stopostotno povjerenje u sadašnju momčad i radujem se što su tu", kaže Tuchel.

Kao što je poznato, srednji branič PSG-a Thiago Motta završio je ovoga ljeta svoju igračku karijeru i odmah kao trener preuzeo mlađe uzraste kluba (U19).

Kopirati
Drag cursor here to close