Uoči Barcelone

Trener Osasune: Budimir je u dobroj formi

"Zabijanje golova je tipično za njega. On prolazi kroz odlično razdoblje", izjavio je Arrasate u utorak na konferenciji za medije.
Sport / Nogomet | 30. 01. 2024. u 19:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trener španjolskog nogometnog prvoligaša Osasune Jagoba Arrasate rekao je uoči utakmice s Barcelonom da je hrvatski napadač Ante Budimir u dobroj formi.

"Zabijanje golova je tipično za njega. On prolazi kroz odlično razdoblje", izjavio je Arrasate u utorak na konferenciji za medije.

Hrvatski reprezentativac Budimir zabio je 11 golova u 26 utakmica za Osasunu ove sezone, a upisao je i dvije asistencije. U zadnja tri susreta bio je dva puta precizan.

Osasuna, dvanaestoplasirana momčad prvenstva, u srijedu gostuje kod poljuljane Barcelone. Katalonski trener Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe na ljeto nakon što je Barcelona izgubila u subotu od Villarreala s 3-5. Na istom stadionu će ugostiti Osasunu koja je u nedjelju remizirala kod Seville 1-1.

Budimir je zabio izjednačujući gol gurnuvši bivšu momčad Ivana Rakitića prema zoni ispadanja iz prve lige, javljaju hrvatski portali.

"Malo nam je nedostajalo da dođemo i do sva tri boda", rekao je 32-godišnji Budimir nakon utakmice na stadionu Ramón Sánchez-Pizjuan.

"Imam takav osjećaj pogledamo li drugo poluvrijeme, ali i bod je dobar jer je ovdje teško igrati", dodao je Budimir koji je zatresao mrežu u 55.minuti.

"Mi se sada nalazimo na sredini tablice i glavno je da smo se odmakli od 'crvene zone," rekao je Budimir misleći na zonu u kojoj su tri posljednjeplasirane momčadi kojima prijeti ispadanje u drugu ligu.

"Sada imamo priliku dodatno porasti na tablici", dodao je.

Četvrtoplasirana Barcelona i Osasuna igraju zaostalu utakmicu španjolskog prvenstva.

Te dvije momčadi su se bile sučelile ovaj mjesec u polufinalu španjolskog Superkupa, a slavila je Barcelona s 2-0 u utakmici odigranoj u Saudijskoj Arabiji.

Kopirati
Drag cursor here to close