Igrači su tužni

Trener Fenerbahçea: Livaković je jako pogođen situacijom

"Njegov otac i cijela obitelj u Hrvatskoj je uznemirena situacijom. Igrači su tužni, ne mogu vjerovati da se ovo dogodilo", kazao je Livaković.
Sport / Nogomet | 25. 03. 2024. u 15:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nemile scene koje su se dogodile u utakmici turskog prvenstva između Trabzonspora i Fenerbahçea i dalje su glavna tema u Turskoj.

O svemu je sada za portal Fanatik progovorio trener Fenerbahçea İsmail Kartal.

"Razgovarat ćemo kad se vrati"

"Od početka utakmice su nas gađali bocama s vodom i kovanicama. Jedna kovanica je pogodila Dominika Livakovića u lice i u tom trenutku sam rekao sucu da prekine i odgodi utakmicu. No, četvrti sudac mi je rekao da nije takva situacija da odgodimo utakmicu", rekao je Kartal koji je posebnu pažnju posvetio hrvatskom vrataru koji je udaren od strane jednog navijača Trabzonspora, a i ranije je gađan kojekakvim predmetima s tribina.

"Livaković je jako emocionalan mladić, introvert. Jako je pogođen cijelom situacijom. Trenutno je s reprezentacijom, razgovarat ćemo s njim kad se vrati. Njegov otac i cijela obitelj u Hrvatskoj je uznemirena situacijom. Igrači su tužni, ne mogu vjerovati da se ovo dogodilo".

Kartal je istaknuo kako je s trenerom protivničke momčadi već u poluvremenu pričao o potencijalnom ekscesu.

"Igrači su bili paralizirani"

"Trener Trabzonspora Abdullah Avcı zna cijelu istinu. Došao je do mene u hodniku tijekom poluvremena i zamolio me je da upozorim igrače da ne gledaju prema tribinama dok se zagrijavaju jer to provocira navijače. Okupio sam momčad i pozvao rezervne igrače na teren. Snimili su nas i na TV-u, možemo im pokazati snimke ako žele. 'Nitko se ne bi trebao baviti tribinama, obavimo svoj posao, vodimo 2-0, zadržimo tu prednost i idemo kući. Nemojte imati posla s sucima i tribinama. Došli smo ovdje pobijediti, igrati nogomet', rekao sam. Tijekom drugog poluvremena naši igrači na lijevoj strani su bili napadnuti, cijelo vrijeme je pljuštala voda na njih. Igrači su bili paralizirani, stali su, nisu mogli organizirati niti jedan napad. Baklje su bačene ispred našeg golmana. Izgubili smo koncentraciju. Počela je panika, stalno smo igrali dugačke lopte".

Neki od igrača Fenerbahçea su žestoko odgovorili napadačima i sada se čeka i kazna za njih. Kartal ima jasno mišljenje o toj temi.

"Maskirani čovjek je uskočio u teren s odvijačem i napao mojeg igrača. Tko bi bio odgovoran da je igrač proboden? Kasnije je na teren upalo još 200-300 ljudi, naravno da smo se morali braniti. Jesmo li trebali čekati da nas probodu, zar se svaki čovjek ne bi trebao braniti? Moj sin je dobio najviše batina, ali je uhićen jer se branio. Bio je u bolnici cijeli dan, ali je dobio i prijavu i to na šest stranica", rekao je trener Fenerbahçea.

Kopirati
Drag cursor here to close