DFB Pokal

Trećeligaš nakon Bayerna izbacio i Eintracht, ispala i Borussia Dortmund!

Lošu sezonu prvoligaša u DFB Pokalu upotpunio je Eintracht porazom 0-2 od trećeligaša Saarbrueckena, koji je u prethodnom kolu šokirao i veliki Bayern.
Sport / Nogomet | 06. 12. 2023. u 23:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: EuroFoot / Slavlje igrača FC Saarbrückena

Nogometaši Bayera, vodeći na ljestvici Bundeslige, izborili su u srijedu prolaz u četvrtfinale tamošnjeg DFB Pokala nakon domaće pobjede 3-1 protiv Paderborna.

Pitanje pobjednika Bayer je riješio u prvom poluvremenu kada je postigao dva pogotka. U 12. minuti strijelac prvog gola bio je Victor Boniface, dok je u 28. minuti Argentinac Exequiel Palacios povećao na 2-0.

Kod prvog pogotka asistent je bio hrvatski reprezentativac Josip Stanišić, koji je protiv drugoligaša odigrao cijelu utakmicu.

Gosti su zaprijetili u 83. minuti kada je na 1-2 smanjio Klaas, no četiri minute kasnije Schick je postavio konačnih 3-1.

Bayer je inače postigao još dva pogotka, ali su oba poništena nakon pregleda VAR tehnologije.

Lošu sezonu prvoligaša u DFB Pokalu upotpunio je Eintracht kod trećeligaša Saarbrueckena, koji je u prethodnom kolu šokirao Bayern, gdje je poražen s 0-2.

Golove su za domaćina zabili Bruenker u 64. i Kerber u 78. minuti.

U derbiju osmine finala njemačkog DFB Pokala nogometaši Stuttgarta su pred svojim navijačima svladali dortmundsku Borussiju s 2-0.

Stuttgart je nakon brojnih prilika poveo u 54. minuti. Lijepa akcija domaćina okončana je golom Guirassyja. Nakon toga su uslijedile brojne šanse na obje strane.

Postigla je Borussia pogodak za 1-1, ali je poništen zbog zaleđa, dok je dvoboj odlučen u 77. minuti. Tada je za 2-0 zabio Katompa Mvumpa.

U utorak su četvrtfinale izborili prvoligaš Borussia (M) te drugoligaši St. Pauli, Kaiserslautern i Fortuna iz Duesseldorfa.

Na taj način samo su tri bundesligaša stigla do četvrtfinala DFB kupa (Borussia M'Gladbach, Leverkusen i Stuttgart), što se od 1963. godine dogodilo još samo jednom (prije 20 godina, sezona 2003./04., prošli su Borussia M'Gladbach, Werder Bremen i FC Bayern).

Kopirati
Drag cursor here to close