Bilima treba pričuvni vratar

Transfermarkt: Hajduk dovodi Davida de Geu?!

Prilično je iznenađujuće kako Transfermarkt smatra da je Hajduk favorit za dovođenje 32-godišnjeg Davida de Gee. Naime, Al Nassr i hrvaski doprvak imaju iste šanse za dovođenje španjolskog vratara.
Sport / Nogomet | 16. 07. 2023. u 22:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: MUIP / David de Gea

Vodeća stranica za praćenje događanja na nogometnom tržištu, njemački Transfermarkt, uz profile igrača objavljuje i postotke vjerojatnosti koji će klub biti njihova buduća destinacija.

Prilično je iznenađujuće kako Transfermarkt smatra da je Hajduk favorit za dovođenje 32-godišnjeg Davida de Gee.

Iskusni španjolski golman trenutno je slobodan igrač i spominjala se mogućnost pridruživanja Marcelu Brozoviću u saudijskom Al Nassru, ali Transfermarkt smatra kako Saudijci i Hajduk imaju jednake šanse. Oba kluba izjednačena su na cifri od 42 posto, piše Sport Klub.

De Gea je nedavno napustio Manchester United nakon dugih 12 godina. Do isteka svog ugovora bio je najplaćeniji igrač ekipe, s primanjima od 440 tisuća funti tjedno, ali dugo se govori kako Erik ten Hag na golu želi nekoga tko je bolji u igri nogom.

Bez obzira na to, De Gea je bio spreman ostati i prije nekoliko mjeseci postigao je usmeni dogovor s klubom oko smanjenja plaće i produljenja ugovora. Španjolac je bio zadovoljan dogovorom jer je želio ostati u klubu i o tome je čak obavijestio suigrače, ali kada je ovih dana stiglo vrijeme da se dogovor potvrdi potpisom, uslijedio je šok.

De Gea je potpisao svoje primjerke novog ugovora, ali klub nije i tako je golman ipak postao slobodan igrač.

De Gea ima 545 nastupa za United u 12 godina i bio je prvi golman ekipe u posljednjoj šampionskoj sezoni, 2012./2013. pod vodstvom sir Alexa Fergusona.

Kopirati
Drag cursor here to close