Serie A

Probudio se bivši Vatreni: Dva gola i asistencija Nikole Kalinića

Bivši hrvatski reprezentativac pogodio je u 29. i 41. minuti te je zaostatak od 0:1 pretvorio u prednost od 2:1 na poluvremenu. U 64. minuti Kalinić je odlično glavom spustio loptu u prostor za Kluiverta koji je potom pogodio za 3:1.
Sport / Nogomet | 02. 03. 2020. u 00:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Nikola Kalinić (AS Roma)

Roma je slavila u 26. kolu talijanske Serie A na Sardiniji kod Cagliarija 4:3, a junak utakmice bio je Nikola Kalinić, hrvatski nogometaš kojeg su mnogi već bili zaboravili.

Ne kaže se bez razloga da je Kalinić bio zaboravljen, a od mnogih i otpisan, jer je prvi put postigao pogodak nakon točno 409 dana.

Bivši hrvatski reprezentativac pogodio je u 29. i 41. minuti te je zaostatak od 0:1 pretvorio u prednost od 2:1 na poluvremenu. Prethodno je Joao Pedro doveo Cagliari u vodstvo od 1:0.

U 64. minuti Kalinić je odlično glavom spustio loptu u prostor za Kluiverta koji je potom pogodio za 3:1.

Do kraja susreta je Pereiro u 75. smanjio na 3:2, pa je Kolarov u 81. vratio Romi prednost od dva gola, da bi Joao Pedro popravio vlastiti neiskorišteni kazneni udarac i u 89. minuti smanjio na konačnih 4:3.

''Igrao sam kao i uvijek, pokušavajući pružiti maksimum za momčad. Na Sardiniji je uvijek teško igrati protiv Cagliarija, koji kod kuće uvijek igra dobro. Zato je ovo jako važna pobjeda za nas'' - rekao je Kalinić.

Kaže kako mu puno pomažu razgovori s Edinom Džekom, čiji je umor upravo bio presudan da Kale upadne u prvih 11 rimske Vučice.

''Nije lako uvijek zabiti, ali Edin Džeko i ja puno razgovaramo i trudimo se odigrati što bolje. U Atleticu nisam igrao puno, tako da mi je važno što dobivam priliku u Romi. Idemo utakmicu po utakmicu, a od sutra se već spremamo za novi izazov protiv Sampdorije'', zaključio je Hrvat.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close