Na legendarnom Monumentalu

Tragedija u Argentini, poginuo gledatelj, utakmica prekinuta

Serrano je pao s tribine, dok je njegova kćerka bila na drugoj strani stadiona. Nakon što se susret prekinut, navijači koji poznaju Serrana su vidjeli kako njega jednostavno nema po izlasku sa stadiona.
Sport / Nogomet | 04. 06. 2023. u 10:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako ste nekada pogledali neku od utakmica argentinskog prvenstva onda vjerojatno znate o kakvom se fanatizmu radi. Posebno kada su u pitanju dva najveća kluba River Plate i Boca Juniors. Njihovi stadionu su godina rasprodani, nekada se stekne osjećaj da je gledatelja više nego što dozvoljeno.

Monumental je čak rekonstruiran kako bi se povećao kapacitet, zato ovakve vijesti koliko god to čudno zvučalo i nisu iznenađujuće.
Naime, na utakmici između River Platea i Defensa y Justicia dogodila se tragedija u kojoj je jedan navijač izgubio život nakon pada s tribine. Kasnije je utvrđeno kako se nesretni navijač zove Pablo Marcelo Serrano, imao je godišnju ulaznicu te je uzrok tragedije prema prvim informacijama nesretni slučaj.

Serrano je pao s tribine, dok je njegova kćerka bila na drugoj strani stadiona. Nakon što se susret prekinut, navijači koji poznaju Serrana su vidjeli kako njega jednostavno nema po izlasku sa stadiona. Vratili su se na Monumental i shvatili kako je upravo on stradao. Kad se na stadion vratila Serranova kćerka, ljudi bliski preminulom postali su bijesni zbog televizijskih kamera koje su snimale njen dolazak.

"Liječnička služba odmah je stigla na mjesto incidenta, kao i policija i razne sigurnosne agencije. Tribina Sivori Alta bila je na 90 % svog kapaciteta. U trenutku pada nije bilo intervencija trećih strana. Također je potvrđeno da nije bilo nasilja na tribinama ili oko njih.Ovo je dan duboke tuge", stoji u priopćenju argentinskog velikana.

Tragedija se dogodila u 26. minuti utakmice, sudac Fernando Rapallini je prekinuo susret nakon čega su ostali gledatelji zamoljeni da napuste stadion. Stadion je zatvoren na 24 sata, zbog prikupljanja dokaza.

Kopirati
Drag cursor here to close