Legenda kluba

Totti na oproštajnoj utakmici htio promašiti penal

Totti je za Vučicu debitirao još 1993. godine i skoro 25 godina igrao je za prvu momčad rimskog kluba, te je očekivano igrač sa najviše nastupa i golova u povijesti Rome.
Sport / Nogomet | 25. 12. 2021. u 19:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francesco Totti je 2017. godine odlučio okačiti kopačke o klin, a cijelu svoju karijeru proveo je u dresu Rome.

Totti je za Vučicu debitirao još 1993. godine i skoro 25 godina igrao je za prvu momčad rimskog kluba, te je očekivano igrač sa najviše nastupa i golova u povijesti Rome.

On je na ljeto 2017. godine odlučio otići u mirovinu iako nije tajna da je htio odigrati još jednu sezonu. Ipak, Roma mu nije ponudila ugovor koji je očekivao, te je na kraju dobio jedinu ponudu da bude direktor ovog kluba.

Totti je to na kraju prihvatio jer se nije htio na ružan način oprostiti od kluba u kojem je proveo cijelu karijeru, a posljednji meč odigrao je na Olimpicu protiv Genove kada je Roma pobijedila sa 3:2.

Nakon što je meč završen cijeli stadion je skandirao njegovo ime, a većina navijača nije mogla da sakrije svoje suze što se njihova najveća legenda oprašta.

I Totti je plakao dok se pozdravljao s navijačima, a najviše se zadržao ispred tribine na kojoj su smješteni oni najvatreniji navijači Rome.

Koliku ljubav prema klubu i navijačima je imao Totti najbolje je pokazao njegov tadašnji saigrač Juan Jesus. Brazilac je u jednom razgovoru otkrio da je Totti čak htio promašiti penal na zadnjoj svojoj utakmici ukoliko dobije priliku za to.

"Prije njegove zadnje utakmice za Romu pričao je s nama u svlačionici i rekao je kako bi volio da dobijemo penal na toj utakmici. Onda smo svi bili iznenađeni kada nam je rekao da bi taj penal promašio i objasnio je zašto", rekao je Juan Jesus i dodao.

"Nije htio postići gol iz penala i želja mu je bila napucati loptu daleko iznad prečke kako bi otišla na tribinu gdje su Romini najvatreniji navijači. Eto, takvu ljubav je on imao prema tom klubu. Žao mi je što mu se ta želja na kraju nije ostvarila".

Totti je nakon završetka karijere prihvatio direktorsku poziciju u Romi, ali se tu nije dugo zadržao. Zbog nesuglasica s čelnicima kluba napustio je Romu i priznao je tada da je to za njega jedan od najtežih trenutaka u životu.

Nakon odlaska iz Rome odlučio se posvetiti menadžerskom poslu i osnovao je svoju agenciju koja i danas radi. Navijači se nadaju njegovom povratku u Romu jer mu je tu i mjesto, ali kako stvari stoje o toga neće biti ništa barem u skorijoj budućnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close