Drama na Anfieldu

Tottenham se vratio nakon 0:3, ali onda poklon za Jotu

Liverpool je imao fenomenalno otvaranje utakmice. Za 15 minuta tri gola. Protiv Tottenhama čiji su navijači opet proživljavali teške trenutke kao dva kola ranije (Newcastle).
Sport / Nogomet | 30. 04. 2023. u 21:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ludo kolo u Engleskoj još nije završeno. Ali kada je u pitanju vikend program, posljednja utakmica je bila fenomenalna. Jedna od onih za prepričavanje i nakon nekoliko godina.

Netko će reći tipična Engleska. Liverpool je imao fenomenalno otvaranje utakmice. Za 15 minuta tri gola. Protiv Tottenhama čiji su navijači opet proživljavali teške trenutke kao dva kola ranije (Newcastle). Redsi su krenuli kada je centaršut Trenta Alexander-Arnolda u mrežu sproveo Curtis Jones.

Dvije minute poslije Luis Diaz je skoro u suzama dočekao gol koji je došao u petoj minuti. Luis Diaz je prvi startao nakon ozljede koljena u listopadu zbog koje je bila potrebna operacija. Salah se iskupio za promašene jedanaesterce protiv Bournemoutha i Arsenala, ovaj put je zabio s bijele točke za 3:0.

Malo zraka su uhvatili gosti pet minuta prije kraja poluvremena. Perišić je prihvatio loptu na lijevom krilu, izlomio Van Dijka i zatim idealno poslužio Kanea koji je smanjio na 3:1. Fenomenalnu asistenciju Romera u gol pretvara Son u 77. minuti. Već tada se utakmica počela komplicirati.

U trećoj minuti sudačke nadoknade Son je izveo slobodan udarac, Richarlison je spretno pogodio glavom. Međutim, već u sljedećem napadu, ide gol Liverpoola. Lucas Moura je kardinalno pogriješio, ostavio loptu Diogu Joti a ovaj je poklon iskoristio na najbolji način.

Liverpool je ovom pobjedom preskočio Tottenham na ljestvici, sada je peti s 56 bodova, dok je Tottenham šesti s 54, koliko ima i sedma Aston Villa.

Kopirati
Drag cursor here to close